Michal Majer Rôzne

Vyzvite srdce k pohybu!

Do skončenia 4. ročníka kampane Vyzvi srdce k pohybu (22. máj 2011) síce chýba ešte sedem týždňov, no už dnes možno konštatovať, že sa do pohybových aktivít tejto akcie zapojili stovky Slovákov v dospelom veku.

Jednotlivé regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) rozdali omnoho vyšší počet účastníckych listov, ako v uplynulých ročníkoch. „Neznamená to však, že všetci, čo si účastnícky list prevzali aj pri pohybových aktivitách zotrvajú požadované štyri až šesť týždňov. Môžem však konštatovať, že občania majú každým ďalším ročníkom kampane vyšší záujem zapojiť sa do súťaže a zlepšiť pohybovými aktivitami svoju fyzickú kondíciu a zdravie“, konštatovala vedúca odboru podpory zdravia RUVZ Banská Bystrica, ktorý je celoslovenským garantom kampane v rámci programu CINDI.

Občania, ktorí sa ešte aj v týchto dňoch rozhodnú zapojiť do kampane sa musia venovať pohybovým činnostiam vo svojom voľnom čase minimálne štyri týždne za sebou, teda môžu začať v 16. kalendárnom týždni. Rozličné pohybové aktivity, ktorých zoznam je aj na účastníckych listoch, musia vykonávať minimálne štyri krát do týždňa najmenej 210 minút. Účastník vždy na konci týždňa urobí krátky záznam o svojich pohybových činnostiach – v ktorých dňoch týždňa si našiel na ne čas, koľko ich bolo, ako dlho trvali, ale aj o tom, koľko váži – aby videl, ako sa pohyb odrazil na jeho hmotnosti. Vyplnený účastnícky list je potrebné po ukončení účasti v súťaži poslať na adresu: Odbor podpory zdravia, RÚVZ, Cesta k nemocnici 1, 975 56 Banská Bystrica. Účastník ho môže odovzdať tiež osobne na RÚVZ príslušnom k miestu bydliska, alebo preskenovaný z oboch strán na e-mailovú adresu silvia.kontrosova @ vzbb.sk.

//„Pohyb je základ všetkého, ním eliminujeme celý rad rizikových faktorov, či už kardiovaskulárnych, onkologických, ale aj ďalších ochorení a preto vyzývame občanov, by sa do kampane Vyzvi srdce k pohybu ešte zapojili. Našim cieľom však je, aby sa pohyb stal súčasťou životného štýlu občanov. Ak nie sú súťaživé typy, nemusia sa dokonca ani prihlásiť. Stačí nám, že sa vôbec niekto začne hýbať na náš podnet a uvedomí si význam pohybu pre vlastné zdravie“, //približuje hlbší význam kampane MUDr. Kontrošová. Dodáva, že pre všetkých účastníkov sú pripravené hodnotné vecné ceny, medzi ktorými dominujú športové potreby, či rekondičné a relaxačné pobyty vo viacerých slovenských kúpeľoch čo aquaparkoch.

Zdroj: RÚVZ Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM