Monika Földešiová Správy

Výstraha pre náš okres! Opäť nás potrápia dážď a búrky

Ani v predposledný májový deň, kedy by sme mali chytať prvý bronz, sa na nás slnko neusmeje. V priebehu takmer celého štvrtka bude zamračené aj nad našim okresom. Meteorológovia varujú pre búrkami.

Ilustračný obrázok k článku Výstraha pre náš okres! Opäť nás potrápia dážď a búrky

Počas noci budú zrážky od juhu postupne pribúdať aj v ďalších častiach Slovenska, pri teplote 15 až 9 stupňov sa môžu objaviť aj ojedinelé búrky. Štvrtkový deň sa nebude od noci takmer vôbec odlišovať. Aj napriek tomu, že teplota stúpne na max. 18 stupňov, 1. stupeň výstrahy pred búrkami by už nemal byť len ojedinelý, ale na celom Slovensku.

„Zrážky môžu byť ojedinele aj intenzívne. Očakávame, že na väčšine územia spadne päť až 20 milimetrov, ojedinele, najmä pri búrkach 20 až 40 milimetrov zrážok,“ uviedol pre webnoviny.sk meteorológ SHMÚ Norbert Polčák. Najväčšia pravdepodobnosť intenzívnych zrážok je v južnej polovici stredného Slovenska.

AKTUALIZOVANÉ! V okresoch Nitra, Topoľčany, Nové Zámky (sever), Zlaté Moravce, Partizánske, Bánovce nad Bebravou a Prievidza vo štvrtok ráno meteorológovia vyhlásili 1. stupeň povodňovej aktivity. Spôsobiť môže relatívne malé nebezpečenstvo a škody na majetku menšieho rozsahu.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM