Jakub Forgács Krimi

Výsledky celokrajskej policajnej kontroly? Za pár hodín takmer 300 priestupkov

Polícia odhalila počas osobitnej kontroly v Banskobystrickom kraji 286 priestupkov. Čoho sa vodiči dopúšťali najčastejšie?

Ilustračný obrázok k článku Výsledky celokrajskej policajnej kontroly? Za pár hodín takmer 300 priestupkov
5
Galéria
Zdroj: TASR

„Počas policajnej akcie, ktorá sa konala v piatok (24. 8. ) v čase od 14:00 do 18:00 hodiny, policajti zistili 286 priestupkov,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Osobitná kontrola prebiehala v celom Banskobystrickom kraji a jej cieľom bolo zlepšiť bezpečnostnú situáciu na teritóriu všetkých okresov a pozitívne ovplyvniť disciplínu účastníkov cestnej premávky a vývoj dopravnej nehodovosti.

Do celokrajskej kontroly sa podľa slov Faltániovej zapojili okrem policajtov z dopravnej polície a poriadkovej polície aj policajti železničnej polície, spolu 116 policajtov.

„Policajti sa pri kontrole zamerali najmä na porušovanie pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom, na dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti, na požívanie alkoholu vodičmi pred jazdou a kontrolovali aj technický stav vozidiel,“ povedala policajná hovorkyňa.

„Počas osobitnej kontroly policajti zistili sedem priestupkov u cyklistov, z toho bolo päť priestupkov za alkohol a u štyroch chodcov. Najviac priestupkov bolo za rýchlosť – 143, pásy – 30, technický stav vozidla – 18 a jazdu bez osvetlenia – 15,“ vymenovala Faltániová.

Foto: ilustračné

Policajné kontroly
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM