Jakub Forgács Správy

Vyrieši sa PROBLÉM so zápchami a parkovaním? Bystrická nemocnica plánuje veľké ZMENY

Jednotlivé opatrenia chce nemocnica postupne predstaviť ľuďom, aby o nich vopred vedeli a mohli sa na zmeny pripraviť.

Ilustračný obrázok k článku Vyrieši sa PROBLÉM so zápchami a parkovaním? Bystrická nemocnica plánuje veľké ZMENY
3
Galéria

Výstavba novej Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D: Roosevelta sa 20. mája 2024 podpisom zmluvy so zhotoviteľom stane realitou. „Uvedomujeme si, že výstavba a stavebný ruch budú mať vplyv najmä na dopravu a životné prostredie. Preto sme sa obrátili na odborníkov, ktorí nám navrhli také opatrenia, ktoré nám pomôžu zmierniť negatívne dopady a veríme, že dokonca zlepšia dopravu v našom meste,“ uviedla nemocnica na sociálnej sieti.

Riešenie dlhodobého problému

Parkovanie, ale aj dopravné zápchy sú v okolí nemocnice dlhodobým problémom. „Preto sme pri hľadaní riešení zvolili trošku iný prístup. Našim hlavným cieľom je vytvoriť prostredie, kde je aktívna a udržateľná doprava prvou prirodzenou voľbou,“ vysvetľuje nemocnica.

„Naším cieľom nie je vytlačiť individuálnu automobilovú dopravu z nemocnice a jej okolia. Pristúpili sme však k riešeniu situácie z iného uhla, chceme vytvoriť kvalitné podmienky pre aktívne formy ostatnej dopravy, najmä prioritne zlepšiť verejnú dopravu. Naše opatrenia majú za cieľ skrátiť čas prepravy pre cestujúcich, zvýšiť plynulosť a tým zlepšiť dostupnosť nemocnice pre všetkých. Ďalšími opatreniami chceme zvýšiť efektivitu križovatiek ich reguláciou, vybudovať kvalitné pešie a cyklokoridory z južnej a západnej strany nemocnice a zvýšiť bezpečnosť všetkých chodcov v bezprostrednej blízkosti nemocnice,“ vymenovala.

Jednotlivé opatrenia chce nemocnica postupne predstaviť ľuďom, aby o nich vopred vedeli a mohli sa na zmeny pripraviť. „Na realizácii opatrení spolupracujeme s MsÚ Banská Bystrica, VUC Banská Bystrica, Krajským a okresným dopravným inšpektorátom a množstvom ďalších partnerov,“ poznamenala nemocnica.

„Chceme sa poďakovať, že rokovania o navrhovaných zmenách sa stretli s ich pochopením, záujmom a ústretovosťou. Veríme, že to spoločne zvládneme a na konci tohto procesu budeme mať nemocnicu, ktorá bude poskytovať špičkovú starostlivosť, na ktorú budeme všetci hrdí,“ dodala.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

VÝSTAVBA 👷🏼‍♂️NOVEJ ROOSEVELTKY A DOPRAVA: ČO NÁS ČAKÁ 🚗 Veľmi sa tešíme, že výstavba novej Rooseveltky sa 20.5.2024...

Posted by Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosevelta Banská Bystrica on Thursday, May 23, 2024

Ďalšie aktuálne správy

VIZUALIZÁCIE: Nová bystrická nemocnica s novým logom
3
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM