Jakub Forgács Rôzne Správy

Vyrastie v Bystrici krematórium a cintorín pre zvieratá? Poznáme názor Bystričanov

V prípade úmrtia domácich miláčikov telá zvierat putujú buď do kafilérie, alebo častejšou praxou je ich pochovávanie v lese či v záhradách. Chcú Bystričania, aby sa to zmenilo?

Ilustračný obrázok k článku Vyrastie v Bystrici krematórium a cintorín pre zvieratá? Poznáme názor Bystričanov
1
Galéria
Zdroj: TASR

„Veľmi žiadanou a verejnosťou vítanou možnosťou by bola možnosť kremácie zvieratka. Na Slovensku však nie je veľa miest, ktoré túto možnosť dôstojne sa rozlúčiť so svojím domácim miláčikom obyvateľom ponúkajú,“ konštatoval prednedávnom viceprimátor Martin Turčan a nevylúčil, že po stretnutí iniciátorov návrhu zriadiť zvieracie krematórium a cintorín v meste pod Urpínom s vedením magistrátu by Banská Bystrica mohla ísť v tomto smere príkladom.

My sme sa preto spýtali na názor našich čitateľov. Položili sme im otázku: „Chceli by ste, aby v Bystrici vznikli krematórium a cintorín pre zvieratá?“ Po týždni poznáme výsledky hlasovania. Ako dopadlo?

Až 82,5 % našich čitateľov odpovedalo „áno“, 2,9 % by súhlasilo iba s cintorínom, 3,7 % iba s krematóriom a 9,3 % hlasujúcich vybralo možnosť „nie“. 1,6 % čitateľov je to jedno.

Foto: ilustračné

Bystričania hlasovali: Chcú krematórium a cintorín pre zvieratá?
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM