Monika Obrtalová Kultúra

Výnimočná opera Coriolanus: Až 3 nominácie na Dosky!

Vynikajúcu opernú inscenáciu Coriolanus Jána Cikkera, ktorá vznikla na pôde banskobystrickej Štátnej opery, si všimli aj odborníci. Jej kvality ocenili prostredníctvom nominovania na prestížne ocenenie Dosky a to až v troch kategóriách.

„Opera Coriolanus je nominovaná až v troch kategóriách: najlepšia inscenácia, najlepšia réžia (Roman Polák – na fotke) a najlepší mužský herecký výkon (Martin Popovič v postave Coriolana),“ uviedla vedúca propagácie Štátnej opery Katarína Uhríková.

[blockquote]Dosky – divadelné ocenenia sezóny – sú každoročnou anketou divadelných odborníkov, ktorými oceňujú pozoruhodné tvorivé činy v oblasti profesionálneho divadla na Slovensku. O nomináciách tohtoročného 17. ročníka rozhodovalo 24 divadelných kritikov, divadelníkov a publicistov. „Do užšieho výberu sa tento rok dostala aj skutočne výnimočná operná inscenácia Coriolanus Jána Cikkera,“ konštatovala Uhríková. [/blockquote] Divadelní odborníci podľa jej slov touto nomináciou ocenili nevšedný dramaturgický čin a mimoriadnu realizáciu vo všetkých jeho zložkách. Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutoční 21. septembra v Divadle Andreja Bagara v Nitre. Operu Coriolanus si budú môcť diváci najbližšie pozrieť 27. septembra v Štátnej opere a 30. septembra v Bratislave v historickej budove SND na festivale Bratislavské hudobné slávnosti.

bystrica24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM