Monika Obrtalová Rôzne

Vymenia poslanci Radnicu za SPŠ Stavebnú?

Poslanci Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja sa vo štvrtok na svojom 11. zasadnutí budú zaoberať aj návrhom na schválenie zámeny nehnuteľností medzi krajom a MBB a.s. Banská Bystrica. Na základe tejto zámeny by malo dôjsť prvýkrát k

K Radnici na hlavnom námestí bola v rámci rekonštrukcie pristavená štvorpodlažná administratívna časť. Práve tú ponúkla spoločnosť MBB formou zámeny nehnuteľností kraju. Predmetom zámeny zo strany BBSK má byť súčasná budova úradu na ulici J. Kráľa a budova SPŠ stavebnej na Skuteckého ulici. Zamestnanci Úradu Banskobystrického samosprávneho v súčasnosti pracujú až v štyroch budovách v Banskej Bystrici. Ak sa táto zámena majetku uskutoční všetky odbory Úradu BBSK z budovy na ul. J. Kráľa a zároveň i Odbor SO/RO pre ROP zo Strieborného námestia budú sústredené na jedno miesto, do administratívnej časti Radnice.

Krajské zastupiteľstvo bude hlasovať aj o návrhu na zrušenie a zriadenie škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja. O školských zariadeniach, ktorých sa od nového školského roku dotkne optimalizácia, rozhodlo ešte na aprílovom zasadnutí v Banskej Štiavnici. Čakalo sa však na rozhodnutie ministerstva školstva o ich vyradení zo siete škôl a školských zariadení. Regionálne zastupiteľstvo bude hlasovať aj o návrhu na zmenu zriaďovateľskej pôsobnosti Základnej umeleckej školy v Lučenci, ale aj o dodatku k VZN týkajúcom sa poskytovania príspevkov z vlastných príjmov pre školy a školské zariadenia samosprávneho kraja a poskytovania dotácií súkromným a cirkevným ZUŠ, jazykovým školám a školským zariadeniam. Na programe rokovania je aj šiesta zmena rozpočtu BBSK na rok 2011.

Zdroj: Úrad BBSK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM