Jakub Forgács Rôzne

Vydarený počin 14-ročných bystrických gymnazistov: Natočili dokumentárne VIDEO o meste pod Urpínom

Svoju úlohu v škole poňali skutočne netradične. Mladí Bystričania mali nafotiť Banskú Bystricu, no oni sa rozhodli, natočiť o nej rovno krátky dokument.

Ilustračný obrázok k článku Vydarený počin 14-ročných bystrických gymnazistov: Natočili dokumentárne VIDEO o meste pod Urpínom
Zdroj: Dnes24.sk

Lukáš Haring (14) a Vojtech Höhn (14) študujú na Katolíckom Gymnáziu Štefana Moysesa v Banskej Bystrici. Keď dostali na občianskej náuke za úlohu nafotiť Banskú Bystricu, rozhodli sa tento projekt poňať netradične a vytvorili rovno celé video. „Motiváciou pre nás bolo, dozvedieť sa viac o Banskej Bystrici a vytvorenie videa, ktorým sa teraz môžme "pochváliť“ našim kamarátom a rodinám," prezradil pre Bystrica 24 Lukáš.

Ako spomenul, video mapuje históriu mesta, ale tiež lokality ako park pod Pamätníkom SNP, Mäsiarsku baštu, Mestský hrad, Radnicu a Nemecký kostol. „Natáčali sme približne týždeň a strih s dabingom zabral necelé dva dni,“ pokračoval Lukáš, ktorý dodal, že zhodou náhod počas príprav filmu natrafili aj na bežcov, a tak ich v závere videa vyspovedali.

Aj keď chalani nie sú profi filmári, na svoj vek pripravili skutočne vydarený dokument o Banskej Bystrici. Pozrieť si ho teraz môžete v našej videogalérii.

Foto: youtube.com

VIDEO mladých Bystričanov zachytáva mesto formou dokumentu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM