Správy

Vyčíňanie počasia v kraji: Vietor lámal stromy aj trhal strechy

Silný vietor a popadané stromy na cestách počas celej nedele zamestnávali hasičov takmer vo všetkých 13 okresoch Banskobystrického kraja.

Ilustračný obrázok k článku Vyčíňanie počasia v kraji: Vietor lámal stromy aj trhal strechy
Zdroj: TASR

Podľa informácií Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici do 19.00 h mali výjazdy vo Zvolene, v časti Pod Dráhami, kde bol naklonený strom nad hlavnou cestou a chodníkom. Na jednej zo zvolenských ulíc spadnutý strom zostal opretý o vchod panelového domu a vo Zvolenskej Slatine strom zahatal cestu. V Bienskej doline ich spadlo na cestu hneď niekoľko. V Banskej Bystrici priamo v centre mesta na Ulici Československej armády strom poškodil auto, v Nemeckej v Breznianskom okrese blokoval celú vozovku a cestu zahatal aj v Podhorí v Banskoštiavnickom okrese.

Silný vietor, ktorý v nedeľu vyčíňal na Slovensku, poškodil aj strechu na starom mlyne v Krupine, v Žiari nad Hronom zasa odtrhlo prístrešok nad smetnými nádobami, čím hrozilo poškodenie osobných áut a v Tomášovciach v okrese Lučenec zničil strechu na rodinnom dome.

Popadané stromy potrápili hasičov v Lučenci, Tornali, Novej Bani, Detve, Krupine, vo Veľkom Krtíši a aj na Kordíkoch v Banskobystrickom okrese, kde spadnutý strom bránil v prejazde jedného jazdného pruhu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM