Michal Majer Hokej

Výborný výkon zabezpečil Baranom 3 body

Hokejisti Banskej Bystrice privítali v 19. kole extraligy hráčov zo Žiliny. Pred slušnou návštevou dokázali potvrdiť svoje výborné domáce výsledky a odčinili aj piatkovú prehru s Košicami. Po skvelom výkone a piatim streleným gólom v prvej polovici z

HC'05 B. Bystrica – MHK Žilina 5:0 (3:0, 2:0, 0:0)

Góly: 10. a 15. Tománek, 3. Sýkora, 27. Hvila, 35. Paľov.

Rozhodcovia: Gašparík – Rovenský, Valach, vylúčení 10:11, navyše Hudec (Bystrica) 5+DKZ trest v hre za úder rozhodcu, presilovky 2:0, v oslabení 0:0, zmeny: 15. Laco za Lipovského, 1817 divákov.

Domáci si za žiadnu cenu nechceli skomplikovať zápas, v ktorom ich tabuľkové prognózy predurčovali za vysokého favorita. Popri tom nezabúdali ani na nepríjemnosti, aké so Žilinčanmi v tejto sezóne zažili. V 1. kole s nimi doma prehrali, no teraz scenár zápasu držali pevne vo svojich rukách. V 15. min viedli už 3:0, vyhnali dokonca z bránky aj Lipovského, v druhej pridali ďalšie dva a bolo jasné, že po predchádzajúcej prehre doma s Košicami si vylepšia náladu. Žilinčanov neposlúchala streľba a s pribúdajúcimi minútami sa na ich hokejkách prejavila rezignácia a aj zúfalstvo nad nepriestrelnosťou brankára Fedora.

Malú šancu na zvrat mali 24. min pri presilovke o dvoch hráčov trvajúcu takmer minútu. Trestuhodne ju prehospodárili, výraznejšie šance ich obchádzali a odrazu sa vynorilo aj pochybovačné tvrdenie, či vôbec strelia čo len jeden gól. V prvej tretine zabral Bystričanom excelentným spôsobom s tromi gólmi prvý útok, Tománek si do kolónky najlepšieho strelca extraligy pridal 17. i 18. gól a navodil do tímu dokonalú pohodu.

Občas až udierala do očí a prejavila sa niektorými utešenými kombináciami. V záverečnej, dosť nervóznej tretine, sa núkala hosťom aspoň povinnosť prehrať so cťou, bitkárska vložka Hudeca s Petruškom a následná päťminútová presilovka Žilinčanov sa však na skóre neprejavila. Pred brankárom Fedorom odrazu zasvietila priorita vychytať nulu na konte a zmocnil sa jej dokonale.

Zdroj: TASR

Výborný výkon zabezpečil Baranom 3 body
1
Galéria
hokejbbza
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM