Jakub Forgács Správy

Výber podujatí na dni oddychu: Preštudujte si víkendovú ponuku v Banskej Bystrici

Ak stále hľadáte, kde by ste trávili nadchádzajúci víkendový čas, nemusíte cestovať mimo mesta. Množstvo príležitostí na chvíle oddychu objavíte aj priamo v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Výber podujatí na dni oddychu: Preštudujte si víkendovú ponuku v Banskej Bystrici
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

KONCERTY:

  • Sobota 19:00 Záhrada – Centrum nezávislej kultúry – EA – Skupinu EA tvoria Sisa Latková a Róbert Borodajkevyč. Ich vystúpenia sú zmesou elektroniky, ambientu, brilantnej gitary a zmyselných vokálov. Kombinácia nostalgie a súčasnosti privádza návštevníkov do jemného odzbrojujúceho snenia.
  • Sobota Tirish pub – CRUELTY IN THE GARDEN – Cruelty In The Garden (death metal/death core, Poľsko)

PÁRTY:

  • Sobota Ministry of Fun – MOVIE PARTY – Príď na premiéru najnovšieho filmu SPIDERMAN 2 a to 1.mája do multikina CINEMAX a príď 3. mája s lístkom z kina do MINISTRY of FUN, najväčšieho a najmodernejšieho klubu na Slovensku, na fantastickú MOVIEPARTY k filmu.
  • Sobota 20:00 Klub 77 – REPETE PARTY – Ďalšia skvelá maškarná párty z dielne Rosey Boletus. Rozhodnutie, či to budú 80-te, alebo 90-te roky bude na vás. Rozhodnete hlasovaním na stránke Rosey Boletus.

WORKSHOPY:

  • Sobota a nedeľa – Záhrada – Centrum nezávislej kultúry – WORKSHOW II S VERTEDANCE: EXKURZIA DO FYZICKÉHO A TANEČNÉHO DIVADLA – Workshop je založený na práci s „fyzikalitou“, čomu rozumieme vzťah ľudského tela k zemi a vzduchu, ktorý nás obklopuje. Predmetom výuky je vývoj pohybu na rôznych úrovniach – pozícia hlavy , posuvná podpora rovnováhy v rôznych častiach tela a podpory na rukách.

PREDSTAVENIA:

  • Nedeľa 10:00 BDNR – FARBATOLÁRIUM – Tretie pokračovanie jedinečného interaktívneho divadelného projektu pre batoľatá a ich rodičov.
  • Nedeľa 16:00 BDNR – ROZPRÁVKY NA BRUŠKU – Klasická rozprávka v tradično – netradičnom spracovaní.
  • Nedeľa 16:00 BDNR – ČERVENÁ ČIAPOČKA /Iveta Škripková/ – Inšpiráciu na nové spracovanie obľúbenej rozprávky ponúkol starobylý romantický salón jednej dámy, kde si dvorania a dvoranky veľmi radi rozprávali rôzne príbehy a tým sa zabávali. A práve teraz sa pobavia s rozprávkou o Červenej Čiapočke.

PRE DETI

  • Sobota a nedeľa Cinemax – RIO 2 – Vzácne modré papagáje Blu a Perla žijú v brazílskom Riu pokojným mestským domáckym životom. S nimi tam vyrastajú aj ich deti. Najmladší Tiago je verný svojmu menu a túži po dobrodružstve a to hlavne vtedy, ak sa pri ňom dá niečo tak trochu zničiť. Ďalšia je Bia, ktorá je celá po otcovi vďaka čomu všetkému rozumie a všetko pozná. A čo nevie, to rýchlo doštuduje. Najstaršia z detí je Carla, ktorá si myslí, že už dospela do veku, v ktorom sa má vymaniť spod ochranných krídel rodičov a začať vyjadrovať svoju osobnosť – napríklad pomocou hudby.

VÝSTAVY:

  • Sobota Štátna vedecká knižnica – JOZEF MURGAŠ – KOMUNIKÁCIA VČERA A DNES – pri príležitosti 150. výročia narodenia Jozefa Murgaša
  • Sobota – KVETENA – JARNÁ ZÁHRADA, VČELY – 16. prezentačno – predajná záhradnícka výstava. Súbežná výstava VČELY, MED A VČELÁRSTVO – 5. prezentačno-predajná výstava včelárstva a včelích produktov.
  • Sobota a nedeľa Stredoslovenská galéria – NO COMMENT? VOL.4 – Výstava sa sústreďuje na tzv. krátky estetický moment, počas ktorého divák splynie s dielom a stráca svoje normálne ja. Bernard Berenson o ňom hovorí ako o mihotavom okamihu, takom krátkom až sa zdá byť bez času. Odlišné typy divákov (vek, pohlavie, sociálna skupina) sa prirodzene konfrontujú so situáciou v galérii a komentujú vybrané diela (videá, objekty, akcie).
  • Sobota a nedeľa Stredoslovenská galéria – EVA HNATOVÁ: KATHARSIS – Výstava Katharsis predstavuje súbornú prezentáciu umeleckých výstupov autorky, ktoré boli v ostatných piatich rokoch previazané so skúmaním fenoménu ľudského utrpenia ako bytostnej existenciálnej skúsenosti. Vo svojej tvorbe Hnatová nazerá na utrpenie z perspektívy kresťanskej spirituality.
  • Nedeľa Tihanyiovský kaštiel – Stredoslovenské múzeum – PRÍRODA OČAMI MICHALA LUČANSKÉHO – Stredoslovenské múzeum vás pozýva na výstavu Michala Lučanského, ktorý objektívom svojho fotoaparátu zachytáva krásy, ktoré môžeme vidieť len vo voľnej prírode.
  • Nedeľa Tihanyiovský kaštiel – Stredoslovenské múzeum – 25 ROKOV OD HAVÁRIE V ČERNOBYLE a ROK PO FUKUŠIME – Výber z dvoch fotografických výstav známeho dokumentárneho fotografa Roberta Knotha.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM