Jakub Forgács Kultúra

Výber 20 TIPOV na akcie v Bystrici: Príde legendárny Olympic aj známi stand-up komici

Či už patríte k milovníkom hudby, divadla alebo drsného humoru, počas nasledujúcich siedmich dní si rozhodne prídete na svoje. Z čoho môžete vyberať?

Ilustračný obrázok k článku Výber 20 TIPOV na akcie v Bystrici: Príde legendárny Olympic aj známi stand-up komici
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Thelma

16. mája o 19.30 hod, Múzeum SNP – Filmový klub

Krehká Thelma nastúpila na vysokú školu, kde prvýkrát skúša nezávislosť a vír študentského života. Uhrančivý thriller o najtemnejších ľudských túžbach, rodinných prekliatiach a zakázanej láske podľa scenára Eskila Vogta.

Stretnutia v literárnych kluboch

17. mája o 17.00 hod, Verejná knižnica Mikuláša Kováča – pobočka Fončorda

V spolupráci s Obcou spisovateľov Slovenska a literárnym združením Generácia Nula sa v rámci projektu „Stretnutia v literárnych kluboch“ môžete zoznámiť s prozaikom Michalom Hvoreckým. Moderuje Peter Juščák.

Spolu v galérii / Dominik a Benátky

18. mája o 16.00 hod, Stredoslovenská galéria – Vila Dominika Skuteckého

Pridajte sa na výlet do Benátok. Objavíte, preskúmate a zažijete prostredie a život v meste na vode. Magická atmosféra Benátok dodnes inšpiruje a inšpirovala nejedného umelca, ako aj maliara Dominika Skuteckého, ktorý tam žil a tvoril.

Stretnutia s minulosťou

18. mája o 17.00 hod, Matejov dom

Prednáškové besedy s autormi kníh, s osobnosťami z vedeckého, kultúrneho, ale aj spoločenského života o vybraných kapitolách nielen z histórie v Stredoslovenskom múzeu, v Matejovom dome. Hosť: Peter Mičko Téma: Peter Zaťko: Hospodárske elity v turbulencii doby.

Stratiť ruku v Spokane

18. mája o 17.00 hod, Divadlo Akadémie umení

Stará zaprášená izba v ešte staršom a zaprášenejšom Americkom meste. Jeden muž cestujúci s hromadou rúk, hľadajúc tú svoju. Keď sa mu ozve párik, ktorý tvrdí, že ju má tak neváha, a okamžite vyrazí. Nájdenie jeho stratenej ruky sa skomplikuje pri príchode do hotela. Dotieravý recepčný, zatajené informácie a farba ponúknutej ruky v ňom prebúdzajú túžbu po pomste.

peneLopa

18. mája o 19.00 hod, Bábkové divadlo na rázcestí

Mýtus o večnom čakaní vtipne prerozprávaný spisovateľkou Uršuľou Kovalyk. Pre dospelých.

Vily v premenách času

19. mája o 17.00 hod, Vila Dominika Skuteckého

V prednáške sa pozriete na možné definície pojmu “vila”, na jej rôznorodé podoby v histórii. Ilustrujete si viaceré príklady od obdobia historizmu cez art deco/secesiu až po 20. storočie na viacerých známych vilách na území Slovenska.

Absolútny zákaz

19. mája o 18.30 hod, Divadlo Akadémie umení

Príbeh rodiny, ktorej každodenný život narušil príchod novej vyhlášky. Je to bežná rutina. Vyhláška, ako každá iná. Má cenu proti nej vzdorovať, alebo sa jej treba podvoliť? A môže niekto bez dôvodu zakazovať?

Večer so someliérom v Sympl

19. mája o 18.30 hod, Europa SC – Sympl

Jeden z nových konceptov Sympl sa organizátori rozhodli venovať vínu. Nebude to však obyčajná ochutnávka vín, ktoré máme bežne v ponuke. Večer so Someliérom bude o exkluzivite a pozornosti someliéra, ktorý vás naučí hľadať vo víne nielen kvalitu, ale aj zážitok.

Víkendové akcie nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM