Jakub Forgács Rôzne Správy

Vrch Šupín je skrytým KLENOTOM: Vyrovná sa NAJKRAJŠÍM výhľadom na Slovensku, FOTO

Tomášovský výhľad či Majerovu skalu poznajú mnohí turisti. V srdci Slovenska sa však nachádza aj miesto, ktorému sa napriek úchvatným výhľadom toľkej pozornosti neušlo.

Ilustračný obrázok k článku Vrch Šupín je skrytým KLENOTOM: Vyrovná sa NAJKRAJŠÍM výhľadom na Slovensku, FOTO
10
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V katastri obce Slovenská Ľupča (okres Banská Bystrica) sa nachádza viacero prírodných zaujímavostí. Vybrať sa môžete nielen na Hrad Ľupča či k Ľupčianskemu skalnému hríbu, ale napríklad aj na ferraty na Driekyňskej skale. Mnohí návštevníci tohto regiónu však prehliadajú miesto s očarujúcimi výhľadmi, ktoré sa nachádza len na skok odtiaľ.

Úchvatné výhľady

Na ľavom brehu rieky Hron, neďaleko spomínanej Driekynskej skaly, sa nachádza vrch Šupín (583 m n.m.). V lesnom poraste ukrýva skalné bralá, ktoré dosahujú aj výšky niekoľko desiatok metrov. Toto miesto bolo aj preto v roku 1998 vyhlásené ako prírodná rezervácia Šupín.

Pod vrcholom sa nachádza bralo, ktoré mnohí miestni nazývajú Šupínska skala (GPS: 48.7521553N, 19.2628681E). Krásne scenérie uvidíte už spod nej, ale ak naberiete odvahu a vyleziete hore, otvoria sa vám jedinečné výhľady na okolitú krajinu – Veľkú Fatru, Nízke Tatry a z južnej strany Poľanu.

Turistický chodník by ste však na toto miesto hľadali márne. Či už sa sem vyberiete z neďalekej Šalkovej alebo od Driekynskej skaly, odporúčame si v mobile zapnúť mapy a riadiť sa navigáciou. Ku skalnej vyhliadke sa dostanete lesnými chodníčkami.

Úchvatné výhľady zo Šupínskej skaly nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie tipy na výlety

V OBRAZOCH: Úchvatné výhľady zo Šupínskej skaly
10
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM