Webnoviny - Krimi

Vraždu krčmára z Telgártu budú súdiť v Prešove

Najvyšší súd SR rozhodol, že obžalobou na údajného bossa banskobystrického podsvetia Mikuláša Č. za objednanie vraždy krčmára z Telgártu sa bude zaoberať Okresný súd v Prešove.

BANSKÁ BYSTRICA 17. októbra (WEBNOVINY) – Najvyšší súd SR rozhodol, že obžalobou na údajného bossa banskobystrického podsvetia Mikuláša Č. za objednanie vraždy krčmára z Telgártu sa bude zaoberať Okresný súd v Prešove. Prokuratúra obžalobu podala na Okresný súd v Prešove, ktorý ju odmietol ako nepríslušný a postúpil ju Okresnému súdu v Banskej Bystrici. Ten však tiež vyslovil svoju nepríslušnosť na prejednanie tejto veci a Najvyšší súd mu dal za pravdu. Preto aj vraždu krčmára z Telgártu budú súdiť v Prešove. Miroslava Vlčeka z Vernára, ktorý pôsobil ako krčmár v Telgárte v okrese Brezno, podľa obžaloby dal zabiť Mikuláš Č. ako nepohodlného svedka v roku 1993. Krčmár údajne videl ako brat Mikuláša Č. Vladimír na smrť dobil iného muža.

Krčmára vraj zabili „v presne nezistenom čase a na nezistenom mieste" dnes už nebohí Alojz Házy, Gustáv Slivenský a Jozef Burger. Vlčeka podľa obžaloby z krčmy vylákali a odvtedy ho nikto nevidel. Údajne ho odvliekli do lesa a zastrelili. Telo zakopať niekde pri Liptovskej Tepličke v okrese Poprad, ale nikdy sa nenašlo. Proti Mikulášovi Č. svedčí jeho bývalý spoločník Miloš K. a Milan R. z Popradu.

Mikuláš Č., kedysi považovaný za bossa slovenského podsvetia, v minulosti stál pred súdom za zavraždenie poľského podnikateľa Grzegorza Szymaneka. Súdili ho aj za vraždu Slováka Jozefa Klešča a za pokus vraždy Jozefa Holuba, ale pre nedostatok dôkazov ho súdy vo všetkých troch prípadoch oslobodili. Generálna prokuratúra však podala návrh na obnovu konania v prípade vraždy Poliaka Szymaneka.

V súčasnosti Mikuláša Č. v Prešove súdia pre vraždy šiestich ľudí a za zorganizovanie vraždy podnikateľa Mariána Karcela, ktorý proti nemu svedčil v jednom z prípadov vydierania. Proces s Mikulášom Č. a spol. sa začal v Prešove v novembri minulého roka. Bude pokračovať na budúci týždeň 19. až 21. októbra.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM