Správy

Voliť sa bude aj v domovoch dôchodcov v BBSK: Kde sa chystá HLASOVAŤ väčšina klientov?

Na Slovensku je približne 4,3 milióna voličov. Možnosť odovzdať svoj hlas chcú využiť aj mnohí klienti v domovoch dôchodcov v Banskobystrickom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Voliť sa bude aj v domovoch dôchodcov v BBSK: Kde sa chystá HLASOVAŤ väčšina klientov?
Zdroj: TASR

Voliť v predčasných parlamentných voľbách sa v sobotu chystajú aj obyvatelia domovov sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK).

Ako potvrdila hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková, v domove dôchodcov (DD) a domove sociálnych služieb (DSS) v Hriňovej v Detvianskom okrese je záujem klientov o voľby vysoký. „Priamo v zariadení budú mať možnosť voliť do prenosnej volebnej schránky, o túto možnosť požiadalo 50 z 90 klientov zariadenia,“ objasnila. Dodala, že viacerí sa rozhodli ísť voliť individuálne alebo v sprievode svojich rodinných príslušníkov.

Spomenula, že V DD a DSS Terany v Krupinskom okrese bude rovnako klientom k dispozícii prenosná volebná schránka. „Túto možnosť sa rozhodlo využiť 16 klientov z celkového počtu 66. Záujem o voľby tu je podobný ako v minulosti,“ poznamenala.

Predčasné parlamentné voľby budú v sobotu 30. septembra. Volebné miestnosti budú otvorené od 7.00 hod. do 22.00 hod.. Vo voľbách kandiduje 24 politických strán a hnutí a jedna koalícia. Na Slovensku je približne 4,3 milióna voličov. V ére samostatného Slovenska pôjde o deviate voľby do Národnej rady SR.

V priloženom videu si môžete pozrieť aj novú atrakciu Podpoľania. Pribudlo tam UFO.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM