Monika Földešiová Iné športy

Volejbalisti ovládli pláž, takto vyzerala ich premiéra

Národná beachvolejbalová liga pokračovala víkendovými turnajmi v ďalších mestách. Nazhŕňať body a získať super ceny mali tentokrát možnosť milovníci plážového športu vo Zvolene a v Trebišove. Aj napriek nízkej účasti pod Zvolenským zámkom zostala pan

Výsledky ZVOLEN[/color][/si­ze]

  1. 3× je málo (Šiňanský, Pandulová)
  2. Škandál (Novodomský, Seidlová)
  3. Pome na „to“ (Sabaková, Hronček)
  4. Fajn deň (Gilány, Urbániová)
  5. Ludakris (Kogel, Longauerová)
  6. Peto + Janka (Drienovský, Havranová)
  7. Mercedes Benc (Benc, Urbaničová)
  8. Ja&Te (Baláž, Slížová)

Maťko Novodomský (organizátor turnaja): „Zišlo sa 8 tímov a keďže počasie plážovému volejbalu prialo, poriadne si to rozdali. Aby sa nikto nesťažoval na 'silnú skupinu“, hralo sa systémom „každý s každým,“ pričom prví štyria postupovali do semifinále. Azda najväčším domácim favoritom bol team „Fajn deň“, ktorý si pravidelne odváža medailu z amatérskych turnajov, z „cezpoľných“ bol horúcim želiezkom v ohni team „3× je málo,“ ktorý sa zúčastnil aj MIX turnaja v Nitre týždeň predtým. Po ťažkom a dlhom zápase si v tiebreaku 3. miesto vybojovala mladá perspektívna dvojica „Pome na to“. Vo finále sa stretli domáci „Škandál“ so spomínaným „3× je málo,“ v ktorom mal pár bodov „navrch“ hosťujúci team. Ďakujeme všetkým za účasť a už teraz sa tešíme na pokračovanie zvolenskej časti NBL!"

Výsledky TREBIŠOV[/color][/si­ze]

Ženy B

  1. Ferneťáčky (Kamencová, Štocková) 50b.
  2. Totally Spies (Papáková, Firkaľová) 44b.
  3. Berešová, Dušecinová 38b.
  4. Krišákové (Krišáková, Krišáková) 32b.

5.-6. Paľová, Stybarová 28b.
Motýle (Motýľová, Motýľová) 28b. 7. Rohaľová, Berešová 26b. 8. Štedlové (Štedlová, Štedlová) 26b.

Muži (B dvojice výnimočne spolu s A v jednom turnaji)

  1. Vetrecin, Németh
  2. Pčola, Baranyi
  3. Brdjar, Zima
  4. Vaško, Germuška

5.-6. Tokár, Kuba
Stock, Petro 7. Ivanko, Perháč (B kat. 1.miesto, 50b do rebríčka NBL) 8. Vaško, Horňák (B kat. 2.miesto, 44b do rebríčka NBL)

Ženy A

  1. Kardošová, Čontofalská
  2. Vajco & Ježko (Obermanová, Dziaková)
  3. Šuleková, Mravčáková
  4. To je jedno (Gibová, Germušková)
  5. A&A (Haščáková, Gorcsosova)

Miro Németh (organizátor turnaja): „Volejbalový turnaj v Trebišove mal inú prichuť, ako posledné roky. Nové pravidlá, noví ľudia, pre ktorých NBLka je. Mnoho mužských a ženských dvojíc na východe hráva sériu majstrovstiev Slovenska, keďže turnajov tu veľa na výber nie je, čo znamená, že nemôžu bodovať v Národnej beachvolejbalovej lige, ktorá je pre amatérov. Ukázali sme, že v našom meste je dostatok volejbalových priaznivcov. Prekvapili najmä ženy – pestrou účasťou 5 A a 8 B dvojíc, ktoré sme na výnimku akceptovali aj po uzávierke prihlásenia. U mužov boli z 8 zúčastnených iba 2 B dvojice – o to ľahšie však chlapci prišli tentokrát k bodom do národného rebríčka amatérov. Aj body, aj vecné odmeny – ktoré ešte obohatíme – určite prilákajú na druhý turnaj (10.6.) ešte viac dvojíc."

[blockquote]Naj­bližšie turnaje: 2.6. Nitra 2/4 muži, ženy (6. turnaj z 21) 9.6. Skalica 1/4 mix (7. turnaj u 21) 10.6. Trebišov 2/4 mix (8. turnaj z 21) [/blockquote]

bachvolley
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM