Webnoviny - Rôzne

Volebná komisia BBSK má dvoch nových členov,kandidátov je menej

Volebná komisia Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) má oddnes sedem členov, keď kooptovala dvoch nových členov - delegátov strany Sloboda a Solidarita a koalície strán Slobodné fórum, Demokratická strana a Agrárna strana vidieka.

Uložila jej to Ústredná volebná komisia na rokovaní 20. októbra, keď vyhovela sťažnostiam dotknutých politických strán. Ako agentúru SITA ďalej informoval predseda banskobystrickej krajskej volebnej komisie Ľubomír Kropil, predseda ani podpredseda komisie sa nemenia, nové žrebovanie do týchto funkcií, ako ho požadovala Ústredná volebná komisia, nebolo. Odhlasovali to tak členovia krajskej komisie.

Krajská komisia dnes prijala aj odstúpenie dvoch kandidátov na poslancov banskobystrického vyššieho územného celku. V oboch prípadoch išlo o nominantov politických strán alebo koalícií. Ich mená zostanú síce zapísané na volebných lístkoch v príslušných obvodoch, prípadné hlasy v ich prospech sa však budú počítať ako neplatné. Vo volebných miestnostiach príslušného obvodu zároveň bude informácia pre voličov o odstúpení týchto kandidátov.

Aktuálne teda do 49-členného Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja kandiduje pre tohtoročné voľby 494 kandidátov. Ako nezávislí kandidujú 75 občania, ostatní sú nominantmi niektorej z 23 politických strán, respektíve koalícií politických strán. O post banskobystrického župana sa uchádza deväť kandidátov.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM