Správy

Vojaci NATO dostanú ubytko za desiatky miliónov: Na Sliači a Lešti vybudujú kontajnerové mestečko

Ministerstvo obrany spresnilo, že ubytovacie kapacity formou kontajnerov a stanov v Centre výcviku Lešť – táborisko Riečky a tábor Slávia rátajú s maximálnou kapacitou 2 444 lôžok a na leteckej základni Sliač s maximálnou kapacitou 600 lôžok.

Ilustračný obrázok k článku Vojaci NATO dostanú ubytko za desiatky miliónov: Na Sliači a Lešti vybudujú kontajnerové mestečko
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Pre príslušníkov zahraničných ozbrojených síl, ktorí na Slovensku posilnili vojenskú prítomnosť NATO v reakcii na vojenskú agresiu Ruska na Ukrajine, vybudujú vo výcvikovom priestore Lešť a na letisku Sliač kontajnerové mestečko a stanový kemping. Obstaranie a investíciu do ubytovacích kapacít, vyčíslenú v predloženom materiáli na 31 425 822 eur, schválila v stredu vláda.

Ministerstvo obrany (MO) v návrhu spresnilo, že ubytovacie kapacity formou kontajnerov a stanov v Centre výcviku Lešť – táborisko Riečky a tábor Slávia rátajú s maximálnou kapacitou 2 444 lôžok a na leteckej základni Sliač s maximálnou kapacitou 600 lôžok. „Po schválení materiálu vládou budú využité ďalšie nástroje na spresnenie rozpočtu s cieľom získania nákladovo najefektívnejšieho riešenia,“ uvádza sa v materiáli.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM