Jakub Forgács Samospráva

Pozrite si fotky: Takto riskujú vodiči kvôli výtlkom!

Po zime je stav mnohých slovenských ciest mizerný. Vodiči sú nútení ubrať plyn a kľučkovať medzi výtlkmi. Nie všetci však majú toľko trpezlivosti a často preto riskujú aj pokutu.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si fotky: Takto riskujú vodiči kvôli výtlkom!
Zdroj: Dnes24.sk

Dôkazom sú aj fotky, ktoré sme urobili v teréne. Pozreli sme sa na cestu druhej triedy medzi Banskou Bystricou a Hornou Mičinou. Takmer všetky autá, ktoré okolo nás prešli, sa radšej vybrali do protismeru. Dôvodom však nebolo predbiehanie, ale lepší stav vozovky. Vodiči pritom vôbec neriešili, či je na zemi plná čiara. Viacerí dokonca “predbiehali“ do zákruty.

S otázkou, či budú policajti k šoférom ústretovejší, vzhľadom na zlý stav ciest v našom kraji, sme sa obrátili aj na banskobystrickú policajnú hovorkyňu Máriu Faltániovú. „Vodič je povinný prispôsobiť svoju jazdu charakteru vozovky. Samozrejme, pokiaľ kvôli nemu vznikne škodová udalosť, bude mu udelená bloková pokuta. Policajti však pri riešení priestupkov pristupujú ku každému jednému individuálne a berú ohľad aj na súčasnú situáciu na cestách,“ povedala.

Tohtoročná zima teda asi bude bohatá na poistné udalosti. Je len otázne, či viac škôd spôsobia výtlky samotné alebo nezodpovedná jazda vodičov. Tragikomicky vyznieva fakt, že hlavne starší obyvatelia obcí si výtlky pochvaľujú. Autá vďaka nim konečne dodržujú predpísanú rýchlosť a je možné, že vďaka tomu klesne nehodovosť v obciach.

Jazdite teda opatrne a dávajte si pozor, aby ste pri kľučkovaní na tankodróme neohrozili niekoho iného. A nezabudnite, že keď vás pri vyhýbaní sa výtlkom prichytí polícia, nemusí to hneď znamenať pokutu. Niektoré úseky ciest sú totiž také zničené, že z nich zmizlo aj vodorovné cestné značenie. :)

Vodiči kvôli výtlkom riskujú: Ak sa chcú vyhnúť poškodeniu auta, neboja sa poruš
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM