Michal Majer Rôzne

Voda zaplavila obce v troch okresoch BBSK

Dnešná prietrž mračien spôsobila v mnohých obciach okresov Banská Štiavnica, Žarnovica a Žiar nad Hronom značné škody. Na postihnutých miestach momentálne zasahujú hasiči.

Podľa Štefana Stripaja z odboru civilnej ochrany a krízového riadenia Obvodného úradu v Žiari nad Hronom, je na tom najhoršie obec Beluj v okrese Banská Štiavnica. Jej väčšia časť sa ocitla pod vodou. Zasiahnuté náhlou povodňou je aj Žarnovica i jej okolité obce, a to Hodruša – Hámre a Voznica. V okrese Banská Štiavnica sú to Prenčov, kde padli z domov škridly a Dekýš. Hornú Ždaňu a Vyhne v okrese Žiar nad Hronom zasiahol živel tiež.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Bibiána Bendíková, na postihnuté miesta vyrazili hasiči, ktorí chodia od domu k domu a odčerpávajú vodu. Vypomáha aj medziokresná pomoc. Vo všetkých okresoch Banskobystrického kraja sa situácia momentálne ustálila, pretože dažde prestali. „Veľmi ťažko prejazdná je cesta medzi Dolnou Trnávkou a Dolnou Ždaňou v okrese Žiar nad Hronom, na ktorej sú nánosy kameňov,“ dodal Stripaj.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM