Jakub Forgács Správy

Vo vakcinačnom centre Rooseveltovej nemocnice dosiahli veľký míľnik: Podali už 100-tisíc dávok

Stotisícu dávku dostala pani Eva z Banskej Bystrice, ktorá sa bola preočkovať druhou dávkou vakcíny Pfizer.

Ilustračný obrázok k článku Vo vakcinačnom centre Rooseveltovej nemocnice dosiahli veľký míľnik: Podali už 100-tisíc dávok
2
Galéria

Vo vakcinačnom centre vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) F.D. Roosevelta Banská Bystrica vo štvrtok 9. septembra 2021 podali 100-tisícu dávku vakcíny proti Covid –19. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Stovky ľudí denne

„Stotisícu dávku dostala pani Eva z Banskej Bystrice, ktorá sa bola preočkovať druhou dávkou vakcíny Pfizer,“ uviedla hovorkyňa.

Ako spomenula Maťašeje vakcináciou proti Covid 19 v nemocnici začali 27. decembra 2021. Odvtedy denne zaočkovali aj viac ako 600 ľudí. V súčasnosti je vakcinačné centrum v prevádzke vo štvrtok a piatok.

Ďalšie aktuálne správy

Na čo pozor?

V piatok očkujú jednodávkovou vakcínou Jansssen od výrobcu Johnson, rovnako aj neregistrovaných záujemcov v systéme NCZI, s tým rozdielom, že záujemca musí byť plnoletý. „Otváracie hodiny je potrebné sledovať na stránke nemocnice, nakoľko sa s ohľadom na predpokladaný záujem každý týždeň menia,“ upozornila Maťašeje.

„Vakcína je stále jediná dostupná prevencia pred ochorením Covid-19, ktoré obmedzuje život nás všetkých už vyše roka. Sme radi, že naša nemocnica mohla takto významne prispieť k prevencii a zníženiu šírenia ochorenia Covid – 19,“ uviedla koordinátorka vakcinačného centra MUDr. Veronika Urdová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Banskej Bystrice

V OBRAZOCH: Vo vakcinačnom centre Rooseveltovej nemocnice podali 100 000. dávku
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM