Monika Obrtalová Iné športy

Vo finále rozhodovali penalty

V sobotu 30. júla sa odohral druhý ročník turnaja MIBA CUP, ktorého sa zúčastnilo celkovo 12 tímov. V súboji o tretie miesto malo viac šťastia po penaltovom rozstrele mužstvo Mamut, ktoré zvíťazilo nad Sršňami z Brezna. Vo finále museli o víťazovi op

Skupina A Bafuna v prvej skupine obsadila prvé miesto po dvoch výhrach a jednej prehre s Bežným štandardom, ktorý skončil o skóre druhý. Tretí 6-bodový tím Trend „okúpil“ tretie miesto. Posledné skončilo FC Joga Bonito, ktoré v skupine nezískalo ani bod.

Výsledky FC Joga Bonito – Bafuna 1:4 Trend – Bežný Štandard 5:2 FC Joga Bonito – Trend 0:2 Bafuna – Bežný Štandard 1:3 FC Joga Bonito – Bežný Štandard 1:4 Bafuna – Trend 3:0

Skupina B V skupine B hostiteľský tím MIBA Capanegra po troch výhrach skončil na prvom mieste. Zvolenský Giton skončil druhý o skóre pred Sršňami. FD Mančaft s tromi prehrami obsadil posledné miesto.

Výsledky Giton ZV – Sršne 3:3 MIBA Capanegra – FD Mančaft 6:3 Giton ZV – MIBA Capanegra 1:2 Sršne – FD Mančaft 5:4 Giton ZV – FD Mančaft 6:3 Sršne – MIBA Capanegra 3:4

Skupina C V poslednej skupine tri mužstvá získali po 6 bodov, a tak o umiestnený muselo rozhodnúť skóre. Prvý skončil Unios, druhé D.P.H. a tretí Mamut. Eso z rukáva nezískalo ani bod.

Výsledky D.P.H. – Unios 1:4 Mamut – Eso z rukáva 3:2 D.P.H.- Mamut 2:1 Unios – Eso z rukáva 3:1 D.P.H. – Eso z rukáva 5:1 Unios – Mamut 0:2 **

1. Kolo: Play – off**

V 1. kole play-off sa stretli tímy, ktoré skončili v spoločnej tabuľke na 5. až 12. mieste a hrali o postup do štvrťfinále. ** D.P.H. – FC Joga Bonito 4:1** D.P.H. ako najvyššie nasadený tím v tejto časti play-off nenechali nič na náhodu a súpera zdolali o tri góly. Trend – Eso z rukáva 4:1 Posilnený Trend vyhral nad Eso z rukávom a postúpil do ďalšej fázy turnaja. Mamut – FD Mančaft 6:2 Hráči Mamutu poskladaní prevažne z aktívnych mladých futbalistov si poradili so štvrtoligistom o štyri góly. Giton ZV – Sršne 2:3 V poslednom zápase 1. kola play-off narazili na seba tímy, ktoré sa už stretli v skupine, kde odohrali vyrovnaný zápas (3:3). Inak to nebolo ani v tomto stretnutí, nakoniec sa Sršňom podarilo po tesnom víťazstve postúpiť do štvrťfinále.

Štvrťfinále Do štvrťfinále sa prebojovalo osem najlepších tímov na turnaji. Každý zápas nemal favorita, a tak sa dalo na čo pozerať. V jednom stretnúti museli o postupujúcom rozhodnúť penalty, v ostatných si tímy vybojovali postup po riadnom hracom čase. ** Bežný Štandard – D.P.H. 1:3** V prvom štvrťfinálovom stretnutí D.P.H. vyhralo dvojgólovým rozdielom nad chalanmi z Bežného Štandardu, ktorý postúpili do štvrťfinále ako štvrtý najlepšie nasadený tím. Unios – Trend 1:4 V zápase, v ktorom sa stretli minuloroční finalisti, oslabený Unios nestačil na extraligový Trend, aj napriek výbornému výkonu brankára. Bafuna – Mamut 1:2 Vo vyrovnanom stretnutí si Mamut poradil s Bafunou a mohol sa tešiť z postupu do semifinále. MIBA Capanegra – Sršne 0:0 (na penalty 1:2) V poslednom štvrťfinále MIBA po troch výhrach v skupine, jedna z nich aj so Sršňami (4:3). V stretnutí sa zrodila bezgólová remíza, prvá na turnaji, a tak museli rozhodnúť penalty, v ktorých boli úspešnejší hráči Sršňov.

Semifinále Aj semifinálové stretnutia nemali favoritov. Tomu nasvedčovali aj výsledky, obidve stretnutia skončili po riadnom hracom čase nerozhodne, a tak o tímoch, ktoré sa „pobijú“ o celkové víťazstvo na turnaji museli rozhodnúť penalty. ** Trend – Mamut 0:0 (na penalty 3:2)** V prvom semifinále sa v kvalitnom stretnutí po riadnom hracom čase zrodila remíza. V penaltách boli šťastnejší hráči Trendu, a tak sa mohli tešiť z druhej účasti vo finále na MIBA CUP-e. D.P.H. – Sršne 1:1 (na penalty 2:1) Aj v druhom semifinále sa dalo na čo pozerať. D.P.H. nedokázalo udržať jednogólový náskok, a tak už pod tretý krát za sebou museli rozhodnúť o víťazovi penalty. Sršne v druhom rozstrele už neboli úspešné a do finále postúpilo D.P.H.

Zápas o 3. miesto

Mamut – Sršne BR 3:3 (na penalty 3:2) V zápase o bronz Sršne začali veľmi dobre, keď už vyhrávali 3:0. Chalanov z Mamutu „nakopol“ gól Jakuba Hronca a do konca riadneho hracieho času sa im podarilo vyrovnať. Dokonalý obrat zavŕšili v penaltovom rozstrele, po ktorom sa mohli tešiť z bronzovej priečky na turnaji.

Finále

Trend – D.P.H. 3:3 (na penalty 0:2) Trend sa dostal už po druhýkrát do finále, minulý rok sa mu nepodarilo vyhrať, a tak mali hráči motiváciu navyše. V 3. minúte ako prvý vsietil gól hráč D.P.H. Braňo Srnka. O minútu neskôr využil Mišo Konder chybnú rozohrávku D.P.H. a bolo vyrovnané. Srnkovi sa podarilo streliť druhý gól v zápase – 1:2. Ešte do polčasu Trend vyrovnal po tečovanej strele Maja Sanitru. V druhom dejstve po šanciach na obidvoch stranách dve minúty pred koncom zavŕšil svoj hattrick Braňo Srnka a D.P.H. malo blízko k víťazstvu. O minútu neskôr však Majo Sanitra svojim druhým gólom v zápase vyrovnal a do konca riadneho hracieho času sa už nič neudialo. V penaltách sa nepodarilo streliť gól Trendu, a tak D.P.H. sa mohlo tešiť z celkového víťazstva na turnaji. Trend obhájil svoje druhé miesto spred roka.

Zdroj: mumf.sk

mibacup
36
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM