Tomáš Batiz Správy

Vlhovej prílet sa nekonal, počasie bolo proti v Špindlerovom i Jasnej

Nepriaznivé počasie zabránilo slávnostnému príletu Petry Vlhovej na podujatie Európskeho pohára alpských lyžiarok do Jasnej.

Ilustračný obrázok k článku Vlhovej prílet sa nekonal, počasie bolo proti v Špindlerovom i Jasnej
Zdroj: TASR

Dážď, hmla a vietor panovali v piatok na Liptove aj v Špindlerovom Mlyne, kde sa Vlhová v týchto dňoch chystala na svoje najbližšie súťaže vo Svetovom pohári. Takéto podmienky znemožnili plánovaný let vrtuľníkom.

Vlhová sa namiesto toho presúvala na Slovensko po ceste, neohrozilo to však jej účasť vo víkendových pretekoch EP. V sobotu (9.30/12.00) je na programe obrovský slalom, štart druhého kola, ktoré postaví práve Vlhovej tréner Livio Magoni, organizátori predsunuli o polhodinu z 12.30 h na presné poludnie. V nedeľu sa uskutoční špeciálny slalom.

Slovenská reprezentantka sa v rovnakých disciplínach predstaví aj 8. a 9. marca v Špindlerovom Mlyne, ale už v rámci SP. „Do Česka sme cestovali v stredu, vo štvrtok sme na súťažnom kopci trénovali ‚obrák‘, v piatok ‚obrák‘ aj slalom. Dnes Peťa zmokla, ináč boli podmienky dobré, kopec je zatiaľ tvrdý. Uvidíme, ako to bude na preteky, čo som videl, nemá byť príliš dobré počasie,“ referoval o tohtotýždňovej príprave manažér tímu a Vlhovej brat Boris.

FOTO: Privítanie Petry Vlhovej na námestí v Liptovskom Mikuláši
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM