Tomáš Batiz Šport

Vlhová sa pripravuje na kombináciu: Aké sú jej šance?

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová zašla v stredajšom meranom tréningu na zjazd v dejisku MS vo švédskom Are 27. čas.

Ilustračný obrázok k článku Vlhová sa pripravuje na kombináciu: Aké sú jej šance?
Zdroj: TASR

Výpovedná je však najmä orientačná strata od najrýchlejších, pričom od Švajčiarky Jasmine Fluryovej ju delilo 2,28 s, tá navyše neprešla traťou korektne. Úplné kritérium sú však pre 23-ročnú Slovenku odstupy na jej reálne konkurentky v kombinácii, na Švajčiarku Wendy Holdenerovú mala manko 1,13 s.

Najlepší čas po Fluryovej dosiahla jej krajanka Lara Gutová-Behramiová (1:14,57), Nórka Kaisa Vickhof Lieová stratila 22 stotín, Vlhová 1,84 s. Tréningy sa idú primárne pre nedeľnú majstrovskú súťaž v kráľovskej alpskej disciplíne, ale z pohľadu Vlhovej je v zornom poli najmä piatok. V kombinácii so slalomom skončila pred rokom na ZOH piata a teraz pri neúčasti Američanky Mikaely Shiffrinovej i pri všeobecnom vývoji jej vlastnej výkonnosti medailovú šance v kombinácii na MS narástli.

Oproti pondelkovému tréningu sa tentoraz išlo na skrátenej trati, o cca 15 sekúnd menej však zásadný posun v rozložení síl neukazuje. Vlhová stratu znížila približne o sekundu a indikuje to práve Vlhovej rozmach v rýchlej stope. Podľa týchto parametrov by sa mohol naozaj rysovať jej súboj s Holdenerovou, úradujúcou svetovou šampiónkou v súťaži alpskej všestrannosti, najmä keď jej krajanka, olympijská víťazka Michelle Gisinová je zranená. Ďalšia univerzálka, Kanaďanka Marie-Michelle Gagnonová sa v tréningoch zjazdu Vlhovej príliš nevzdialila a v slalome je výkonnostne pomerne značne za ňou.

Pozrite si aj fotogalériu z pretekov v Maribore, kde Petra Vlhová vyhrala obrovský slalom Svetového pohára

FOTO: Petra Vlhová na Svetovom pohári v Maribore
19
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM