Jakub Forgács Rôzne

Vizitka, akú Bystrica asi nechce: Pri Pamätníku SNP len s ťažkosťou narazíte na kompletnú lavičku

Významná bystrická pamiatka a symbol nášho mesta sa veru nemôže pýšiť svojim okolím. Keď sa prejdete parčíkom pri Pamätníku SNP, len s ťažkosťami narazíte na kompletnú lavičku.

Ilustračný obrázok k článku Vizitka, akú Bystrica asi nechce: Pri Pamätníku SNP len s ťažkosťou narazíte na kompletnú lavičku
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

„Lavičky v areáli banskobystrického Múzea SNP sú v dezolátnom stave už niekoľko rokov,“ napísala nám naša čiatateľka Jana Mikušová (38), podľa ktorej je to veľmi zlá vizitka pre naše mesto. „Hoci o zeleň sa tu starajú dobre, turisti si ani nemajú poriadne kde sadnúť,“ doplnila.

Môžu Banskobystričania či turisti dúfať, že na mieste príde k náprave? „Múzeum SNP v roku 2013 pripravilo projektovú dokumentáciu na rekonštrukciu – Stavebné úpravy časti vonkajšieho areálu Múzea SNP,“ reagoval Jozef Gibala z Múzea SNP. Ako pokračoval, v uvedenom projekte sú zapracované práce, ktoré sa týkajú jednotlivých prvkov areálu Múzea SNP, a to rekonštrukcia lavičiek, smetných odpadkových košov, rekonštrukcia fontány s priľahlým amfiteátrom.

V rámci stavebných úprav sa podľa jeho slov vybuduje nové zábradlie na hlavných exteriérových schodoch vedúcich z parku k Múzeu SNP. „Uvedené práce budú zrealizované do 70. výročia osláv SNP. Projekt je financovaný z prostriedkov Úradu vlády SR za podpory Ministerstva Kultúry SR,“ dodal Gibala.

Zničené lavičky v areáli Pamätníku SNP
6
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM