Jakub Forgács Iné športy

Víťazstvo Sagana na MS strhlo aj chodca Tótha: Týmito slovami okomentoval úspech hviezdneho cyklistu

Banskobystrický chodec Matej Tóth považuje cyklistu Petra Sagana za svetovú celebritu. Pozrite, ako náš atlét prežíval Saganove úspechy po zisku zlata na majstrovstvách sveta.

Ilustračný obrázok k článku Víťazstvo Sagana na MS strhlo aj chodca Tótha: Týmito slovami okomentoval úspech hviezdneho cyklistu
Zdroj: TASR

Zlato cyklistu Petra Sagana na MS strhlo taktiež chodca Mateja Tótha. Aj on zažil eufóriu z titulu na MS v Pekingu a dokáže posúdiť výnimočnosť takéhoto globálneho úspechu.

„Ja som si jeho záver pozorne odsledoval a bol som nadšený,“ povedal Matej Tóth, jedna z veľkých nádejí slovenského športu aj na OH v Riu. „Mám rád hlavne vytrvalostné športy a cyklistika k nim nepochybne patrí, obľúbil som si ju a keď môžem Tour de France pozerať, ako divák etapu nikdy nevynechám,“ pokračoval.

Aj Matej Tóth tušil, že niečo veľké Peter Sagan na MS vyvedie. "Bol to zážitok a ja som mu veril. Ku koncu sa pohyboval presne tam, kde mal a vidieť Slováka na čele si mohol vychutnať každý. Na takéto zážitky sa nezabúda. Hneď v cieli bolo zrejmé, akú veľkú radosť a možno aj úľavu mal v sebe Peter. V tomto roku zažil dosť smoly, jeho priaznivci ho márne tlačili na Tour de France na víťazný stupeň. Motiváciu mal aj preto obrovskú, že nevyhral a takýmto víťazným typom to chýba,"" spomenul s tým, že on ho momentálne považuje za globálnu celebritu, ľudia na svete ho poznajú, uznávajú ho. Peter podľa jeho slov nosí takéto vlastnosti, ktoré hviezdu robia hviezdou v sebe, v srdci.

Po zlate Mateja Tótha sa hovorilo o tom, že slovenský šport už nemusí hľadať v tomto roku najlepšieho pri vyhlasovaní ankety. „Ja sa nenahnevám, keď ma niekto preskočí, radšej mám, keď som v ankete niekde inde ako na špici, ale titul mám vo vrecku. Peter Sagan posunul kritériá o level vyššie, do tých polôh, kde zaváži hlavne popularita a bude to aj o sympatiách. Každý jeden takýto úspech vplýva pozitívne na slovenský šport a že sa mu v tomto roku darí, hovoria aj úspechy ďalších. Ľudí šport spája, aktivizuje, možno teraz vytiahnu ďalší svoje bicykle a popreháňajú sa húfne po cestách,“ povedal Tóth. Ako doplnil, nepochybuje, že sa na ne všetci zmestia, či cyklisti, alebo chodci, bežci a ďalší. Čím viac cesty vraj zaplnia, tým lepšie aj pre šport a našu krajinu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM