Hokej

Víťazná šnúra je pretrhnutá: Barani s Novozámčanmi prehrali v 3. tretine

Hokejisti HC Mikron Nové Zámky zvíťazili v piatkovom zápase 40. kola Tipos extraligy nad HC‘05 Banská Bystrica 7:3 a bodovali naplno druhýkrát po sebe. Naopak, "barani" nenatiahli štvorzápasovú víťaznú sériu.

Ilustračný obrázok k článku Víťazná šnúra je pretrhnutá: Barani s Novozámčanmi prehrali v 3. tretine
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

V Nových Zámkoch sa hralo o úvodu v dobrom tempe a útoky sa striedali pred oboma bránkami. Prvú väčšiu šancu mal Okoličány, ale Belányi si poradil aj s následnou dorážkou. Na druhej strane pohrozil Tamáši. Brankári si držali čisté konto do 9. minúty, keď ako prvý kapituloval strážca bystrickej bránky. Västilä nahodil puk na bránku a Doggett ho pohotovo dorazil do siete. Už o minútu mohol vyrovnať Sukeľ, ktorý išiel sám na Kiviaha, ale jeho bekhend nemal gólové parametre. Ďalšiu tutovku mali v 15. minúte Sojka so Slobodom, keď sa dostali za obranu domácich, no druhý menovaný veľkú šancu zahodil. Trest prišiel vzápätí, Bystričania nedokázali vyhodiť puk z pásma, prišla strela na bránku a druhá dorážka z hokejky Rogoňa skončila v sieti – 0:2.

V úvode druhej časti mali oba tímy veľké gólové šance. Najprv sa Sloboda dostal na pravom kruhu za obranu, ale Kiviaha neprekonal, vzápätí neuspeli na druhej strane domáci. Belányimu prepadol puk a dobiedzajúci „býci“ sa ho snažili doraziť do siete, no skôr tam bol Žiak. Bystričania potom zvládli oslabenia a hneď po ňom sa im podarilo znížiť. V 29. minúte sa strelou z pravého kruhu presadil Faško-Rudáš – 2:1. Hostia pridali, vytvorili si viacero šancí, ale Kiviaho odolával. Polminúty pred koncom tretiny sa im podarilo vyrovnať. Po akcii Faška-Rudáša sa presadil Ihnačák. Center prvého útoku však hneď na to výrazne oslabil svoj tím, keď sekol Seppänena a dostal trest do konca zápasu.

Nové Zámky ponúknutú šancu využili naplno a počas päťminútovej presilovky sa dostali do vedenia 4:2. V 42. minúte sa presadil Jurík a o dve neskôr Hain prepálil od modrej všetko, čo mu stálo v ceste. Zámky sa dostali na koňa a následný tlak využili na piaty gól, po prihrávke Seppänena sa presadil Jurík. Záver zápasu poznačili časté vylúčenia a šarvátky. Bystričania sa nevzdávali a vypracovali si viacero šancí, no na Kiviahovi si vylámali zuby aj Breton s Lamperom. V 53. minúte predsa ešte zdramatizovali duel, vo vlastnom oslabení získal puk Sojka a po bekhendovej kľučke znížil na 3:5. Hostia to vyskúšali bez Belányiho už vyše tri minúty pred koncom, no v 58. minúte strelil šiesty gól do prázdnej bránky Seppänen a skóre uzavrel Doggett – 7:3.

HC Mikron Nové Zámky – HC‘05 Banská Bystrica 7:3 (2:0, 0:2, 5:1)

  • Góly: 9. Doggett (Västilä, Števuliak), 16. Rogoň (Števuliak, Doggett), 42. Jurík (Doggett, Obdržálek), 44. Hain (Obdržálek), 45. Jurík (Seppänen, Fereta), 58. Seppänen (Obdržálek, Kiviaho), 59. Doggett (Varga, Iacobellis) – 29. Faško-Rudáš (Sukeľ, Breton), 40. Ihnačák (Faško-Rudáš, Breton), 53. Sojka (Ďatelinka)
  • Rozhodovali: Tvrdoň, Výleta – Durmis, Orolin
  • Vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: Jurík 10 min+DKZ, Števuliak 10 min, obaja za nešportové správanie – Ihnačák 5 min+DKZ za sekanie, Mlynarovič 10 min za nešportové správanie
  • Presilovky: 2:0
  • Oslabenia: 0:1
  • bez divákov
  • HC Nové Zámky: Kiviaho – Hain, Västilä, Clarke, Roman, Fereta, Holenda, Šeliga – Varga, Iacobelis, Okoličány – Jurík, Seppänen, Obdržálek – Števuliak, Doggett, Rogoň – Majdan, Ondrušek, Andrisík – Tóth
  • Banská Bystrica: Belányi – Crevier, Breton, Ďatelinka, Cardwell, Bdžoch, Žiak, Ganz – Faško-Rudáš, Ihnačák, Sukeľ – D'Aoust, Mlynarovič, Sloboda – Lamper, Dvorský, Vašaš – Vyhonský, Tamáši, Kabáč – Sojka

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM