Marcel Páleš Kultúra

Víkendové chvíle v Banskej Bystrici? Tu je PREHĽAD možností, ktoré pomôžu zahnať nudu

Čo s voľným časom už v piatok večer či cez víkend? Odporúčame vám siahnuť po niektorej z príležitostí v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Víkendové chvíle v Banskej Bystrici? Tu je PREHĽAD možností, ktoré pomôžu zahnať nudu
Zdroj: TASR

KONCERTY:

  • Piatok Koliba u sv. Krištofa, Uľanská cesta 170 – ĽUDOVÁ HUDBA V KOLIBE U SV. KRIŠTOFA – Ľudová hudba Jožka Berkyho
  • Piatok Tirish pub – EUPHORY, PANDORA – ROCK NIGHT – moderný rock/Malacky + pop/punk/Banská Bystrica
  • sobota Koliba u sv. Krištofa, Uľanská cesta 170 – ĽUDOVÁ HUDBA V KOLIBE U SV. KRIŠTOFA – Ľudová hudba Jána Maka
  • sobota Ministry of Fun – KALI & PETER PANN – koncert úspešného Slovenského rappera
  • nedeľa 19:00 Ministry of Fun – UDO DIRKSCHNEIDER (EX-ACCEPT) – Na Slovensko mieri ikona svetového heavy metalu osemdesiatych rokov. Nezameniteľný hlas tohto metalového vzrastom škriatka a milióny fanúšikov spomínajú na veľké albumy Accept a ostávajú mu verní aj v jeho aktuálnej kapele. Obdivuhodné na tomto postavou malom rockerovi s papagájovitým nezameniteľným hlasom je, že ani po 2 infarktoch nikdy nemienil skončiť s hudbou.

DIVADLO:

  • nedeľa 10:00 BDNR – BATOLÁRIUM – Najmladší divadelný projekt na Slovensku! Interaktívne predstavenie pre batoľatá a ich rodičov. Predstavenie je interaktívne – plne rešpektuje neposednosť detí, zapája ich do diania a pracuje s nimi. Počas neho je dovolené hýbať sa, dotýkať sa, skúmať, slintať, prdkať, smiať sa, aj plakať.
  • Nedeľa 16:00 BDNR – TATRANKY – Pre Tatranky a Tatrancov, ktorí/é majú radi/y neuveriteľné dobrodružstvá a vydajú sa s nami na divadelnú cestu po Slovensku. Majú pred sebou veľkú úlohu, odhaliť niekoľko – zatiaľ nevedno koľko záhad, čo sa skrývajú pod menom Slovensko, slovenská nátura. Cesta je široká a čaká na každého/každú, kto ju objaví!

VÝSTAVY:

  • piatok, sobota, nedeľa – Stredoslovenská galéria, Dolná 8 – MINÚTOVÉ ROMÁNY – Výstavný projekt je scénou na uvedenie a konfrontáciu performatívnych prístupov Imre Buktu (HU), Ľubomíra Ďurčeka (SK), Jiřího Kovandu (CZ) zo 70. a 80. rokov 20. storočia. Títo umelci úsporným gestom fotograficky dokumentovanej civilnej performancie, alebo efemérnej intervencie v mestskom, či vidieckom prostredí aktivujú imagináciu diváka…
  • Piatok a sobota Štátna vedecká knižnica – SOČI – MIESTA ZIMNÝCH OLYMPIJSKÝCH HIER 2014 – Štátna vedecká knižnica v Banskej Bystrici, Ruské centrum vedy a kultúry v Bratislave Vás pozývajú na výstavu fotografií.
  • Piatok a sobota ÁTRIUM ŠVK – COMICS, MANGA &Co. – Diela komiksovej avantgardy, či diela mladších nemeckých komiksových umelcov. Výstava reaguje na zásadné zmeny po páde Berlínskeho múru. Výstava Comics, Manga & CO. – nová nemecká komiksová kultúra predstavuje dve generácie kresličov, ktorí v posledných rokoch rozličnými spôsobmi formovali komiksovú kultúru v Nemecku.
  • Piatok, sobota, nedeľa Stredoslovenské osvetové stredisko, Dolná 35 – FOTOGRAFIA ROKA 2013

WORKSHOP A INÉ:

  • Nedeľa 9:00–12:00, 13:00–17:00 Tihanyiovský kaštiel – Stredoslovenské múzeum, Radvanská 27 – NEDEĽNÉ TVORIVÉ DIELNE PRE DETI – VALENTÍNKY – Ak máte niekoho radi, netajte sa tým. Vyrobte si u nás valentínske srdiečka pre rodičov, kamarátov, frajerky, frajerov, starých rodičov… a potešte ich na deň Sv. Valentína.
  • Nedeľa 13:00–17:00 Thurzov dom – Stredoslovenské múzeum, Námestie SNP 4 NEDEĽNÉ TVORIVÉ DIELNE PRE DETI – VALENTÍNKY – Vlastnoručne vyrobené prianie určite poteší každého obdarovaného na sviatok svätého Valentína.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM