Jakub Forgács Samospráva

Viesť BBSK chce aj primátor Rimavskej Soboty. Šimko už zbiera podporné podpisy

Počet uchádzačov o kreslo župana sa rozrastá. Kto všetko už chce zabojovať o lukratívny flek?

Ilustračný obrázok k článku Viesť BBSK chce aj primátor Rimavskej Soboty. Šimko už zbiera podporné podpisy
4
Galéria
Zdroj: TASR

Ďalším kandidátom, ktorý sa v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) chce stať jeho predsedom, je rimavskosobotský primátor Jozef Šimko. Informáciu o tom, že začal zbierať podpisy umožňujúce kandidatúru, zverejnil v diskusii na jednom z lokálnych webových portálov.

O post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) sa chce okrem neho uchádzať aj starosta obce Mýtna v okrese Lučenec Pavel Greksa, ktorý svoju kandidatúru oznámil pre niekoľkými dňami. Už pred tým oznámili svoju kandidatúru banskobystrický podnikateľ Ján Lunter, politológ, poslanec Národnej rady (NR) SR za stranu Sloboda a Solidarita a poslanec Mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici Martin Klus, prednosta Mestského úradu v Brezne, právnik Martin Juhaniak, predseda Strany moderného Slovenska Milan Urbáni, konateľ súkromnej firmy, banskobystrický mestský poslanec Igor Kašper, exprimátor Banskej Bystrice Ivan Saktor a generálny riaditeľ banskobystrického Múzea SNP a mestský poslanec Stanislav Mičev.

Jediný, kto ešte oficiálne neoznámil svoju kandidatúru, je súčasný predseda samosprávneho kraja a poslanec NR SR za ĽSNS Marian Kotleba. Ako ale nedávno uviedol, o kandidatúre priebežne rozmýšľa.

Zastupiteľstvo BBSK
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM