Jakub Forgács Rôzne Správy

Vieme PRVÍ, čo sa chystá v Bystrici: Pod Urpínom chcú postaviť tunel, kam povedie?

Vychádzky na Urpín obľubujú mnohí Bystričania. Budú sa však môcť previezť aj priamo pod ním?

Ilustračný obrázok k článku Vieme PRVÍ, čo sa chystá v Bystrici: Pod Urpínom chcú postaviť tunel, kam povedie?
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Začiatkom apríla sa nám do redakcie dostala šokujúca informácia. Cez dominantu Banskej Bystrice by mohla viesť nová cesta. Kedy sa má začať výstavbou tunela pod Urpínom a na čo poslúži?

Nápad s otáznikmi

Obyvatelia Iliaša dlho čakali na nový most, ktorého sa predsa dočkali pred pár mesiacmi. Vďaka tunelu pod Urpínom by sa však podarilo priamo prepojiť túto okrajovú časť mesta aj s Uhliskom. Obyvateľom by sa tak cesta mestom skrátila o pár minút, obzvlášť v čase špičky.

Problémom sú však financie, ktoré aktuálne nikto na tento projekt nemá, a tak je stavba v nedohľadne. „Je to sen a kľúčový projekt pre naše mesto, preto urobím všetko pre to, aby tunel postavili čo najskôr,“ uviedol pre Dnes24.sk autor projektu Ján Krepý, ktorý chce takýmto spôsobom okrem iného odbremeniť aj legendárnu „križovatku na Huštáku“.

Keď sa pozriete do kalendára, zistíte, že je 1. apríl. Táto správa je, samozrejme, iba žartom, a preto ju berte s humorom. Práve ten by v týchto časoch nikomu chýbať nemal.

Aby sme vám náladu ešte trochu vylepšili, v priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aspoň krásy Bystrice zachytené z Urpína.

Hl. foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Krása Bystrice zachytená z Urpína
16
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM