Eliška Šándorová Rôzne

VIDEO: Okamih hrôzy v Bystrej: Hasičská súťaž a dobrá zábava sa premenili na sekundy strachu!

V obci Bystrá už po tretí rok za sebou odštartoval kolotoč Regionálnej hasičskej ligy Spiš, v ktorej súťažia aj hasiči z Bystrej. Tentoraz sa zapotili aj profíci!

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Okamih hrôzy v Bystrej: Hasičská súťaž a dobrá zábava sa premenili na sekundy strachu!
15
Galéria
Zdroj: Bohušik Photography

Uplynulý víkend bolo v horehronskej obci Bystrá doslova rušno. Občas sa pritrafí aj neplánovaný scenár, ktorý sa postará o „zábavu“.

Skvelú atmosféru súťaže a výborné počasie narušil moment z prvého kola pokusov, kedy sa ženskému tímu z obce Ihľany na hlavnej základni vznietil stroj s plnou nádržou a dobrá nálada sa premenila na sekundy strachu. Video z tejto udalosti si už stihlo na sociálnych sieťach pozrieť vyše 60-tisíc ľudí.

Do smiechu im nebolo…

“Nebolo to vôbec také jednoduché, ako sa vyjadrovali pod videom mnohí komentujúci,” hovorí člen tímu Bystrá a jeden z usporiadateľov Martin Alberty.

“V komentároch som videl mnoho reakcií takého typu, že koľko tam bolo hasičov a všetci sa rozutekali, kým sa to začalo hasiť. Pravda je však taká, že takéto niečo na hasičskej súťaži nevidíte každý deň – teda skoro vôbec. Stroje, s ktorými sa súťaží, sú upravené a často presahujú objem 2000 ccm. Keď si k tomu predstavíte plnú nádrž 100 oktánového benzínu, zareagovať ihneď nebolo jednoduché. Nikdy neviete, čo sa môže stať a kedy by došlo i k výbuchu. Po ďalšie, takýto typ požiaru nemôžete hasiť vodou a tak chvíľku trvalo, kým sme k požiaru stroja pribehli s práškovým hasiacim prístrojom. Našťastie, jeden nám bol venovaný do ceny a tak bol ihneď poruke a bol použitý hneď, ako to bolo možné,” pokračuje Alberty.

V konečnom hodnotení brali 1. miesto Bijacovce s časom 14,30 s. pred druhými Žakovcami s časom 14,78 a tretím Hroncom, ktorý ukončil svoj pokus v čase 14,86. V ženskej kategórii dominovali takisto Bijacovce, ktorým čas 19,92 zabezpečil prvé miesto pred ostatnými družstvami. Najlepší zostrek mal pravý prúdar zo Štôle s hodnotou 14,04 a ľavá prúdarka z Bijacoviec s časom 19,84 s.

Zatiaľ nie je úplne jasné, pre akú technickú chybu došlo k tomuto incidentu, nad ktorým sa zapotili aj profíci. "Som veľmi rád, že nikto zo súťažiacich a ani divákov nebol zranený a súťaž pokračovala po technickej prestávke ďalej,” dodal dnes už s úsmevom Martin Alberty, hoci ani nebojácnym chlapom vtedy do smiechu nebolo…

Foto: FB Bohušik Photography

Zdroj: Facebook
Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM