Jakub Forgács Kultúra Rôzne Správy

VIDEO: Robo Mikla sa stal učiteľom. Zahral si v novom klipe bystrickej skupiny

Sú mladí a talentovaní! Chalani z bystrickej skupiny MED vydali nový videoklip. Ako na ponuku, zahrať si v ňom, zareagoval známy spevák?

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Robo Mikla sa stal učiteľom. Zahral si v novom klipe bystrickej skupiny
5
Galéria
Zdroj: MED

Hudobná skupina MED vznikla v roku 2013, kde sa partia mladých chalanov zhodla, že by mohli spolu niečo zaujímavé vytvoriť. „Kapela MED vznikla na chodbe v škole. Založili sme ju spoločne s mojim „bratom“ zároveň gitaristom Dávidom Bílekom. Od toho momentu hráme a tešíme sa z každého koncertu,“ hovorí spevák kapely Dominik Lauko. V kapele ďalej účinkujú Matej Novák, Erik Kurej, Filip Kostoláni a Jozef Mlynárik.

A ako vznikol názov skupiny? „Názov skupiny MED vznikol úplne spontánne, mal by u každému evokovať sladidlo, ktoré je našou každodennou súčasťou. Presne takou súčasťou chceme byť aj my. Hráme muziku pre ľudí, ktorí sa chcú odreagovať a zabudnúť na problémy každodenného života,“ pokračuje Domink.

Zdroj: YouTube.com

„Doteraz sa kapela orientovala na prevzatú tvorbu, konkrétne slovenské a české piesne, ktoré veľa ľudí pozná. Dávali sme ich do iných aranžmánov a objavili sa v nich prvky španielskeho flamenga, reggae a jazzu. Momentálne pracujeme na novom albume, kde konečne budú autorské piesne z vlastnej autorskej dielne pod záštitou producenta Petra Dobríka.“

Dominik dopĺňa: „ Na tomto albumu, ktorý vyjde začiatkom nového roka, bude zaradený aj nový singel Spomienka na leto, ktorý by som kategorizoval, ako reggae pohodovú vec, ktorá by mala v poslucháčoch prebudiť spomienku na leto. V piesni a vo videoklipe sa odohráva príbeh o tom, že každý z nás mladých ľudí v školskej lavici niekedy sníva, že zdrhne zo školy niekde do tepla, a znova prežije jeden z nezabudnuteľných prázdninových zážitkov.“ Práve v klipe k spomínanej piesni si učiteľa zahral aj Robo Mikla.

Aké mal známy spevák pocity, keď dostal ponuku, zahrať si vo videoklipe? “Skvelé, len som nevedel, kam to vtesnať do kalendára, ale všetko vyšlo do bodky presne. V role učiteľa sa ocitám pravidelne. Bola to zábava,“ priznal Mikla.

„Naša kapela je založená na silnom priateľstve, často chodíme na tzv, "kapelné sústredenia“, kde si všetci vypneme mobily, nalejeme si dobré víno a smejeme sa na zážitkoch, ktoré častokrát nie sú vhodné na publikáciu," dodal so smiechom Dominik.

Pozrite si nový klip Spomienka na leto!

V OBRAZOCH: Nový klip bystrickej kapely MED
5
Galéria
Zdroj: MED
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM