Jakub Forgács Správy

Vianočné trhy v Bystrici tento rok NEBUDÚ: Súhlasíte s týmto rozhodnutím?

Hoci sa vianočné trhy neuskutočnia, mesto Banská Bystrica chce aspoň symbolicky navodiť atmosféru Vianoc.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v Bystrici tento rok NEBUDÚ: Súhlasíte s týmto rozhodnutím?
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Už minulý rok muselo mesto kvôli nepriaznivej pandemickej situácii vianočné trhy zrušiť. Z dôvodu šírenia pandémie koronavírus sa trhy neuskutočnia ani tento rok. Informovala o tom hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová

Mimoriadna situácia

„Na základe odporučení Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici, ako aj schválenia núdzového stavu Vládou Slovenskej republiky s účinnosťou od štvrtku, 25. novembra 2021, ktorý okrem iného zahŕňa aj zákaz vychádzania, samospráva tohtoročné vianočné trhy nebude organizovať,“ uvádza Adamovičová.

„Mrzí ma, že už druhýkrát sa nielen v našom meste vianočné trhy konať nebudú. Dôvodom je mimoriadna pandemická situácia a opatrenia, ktoré prijala vláda. Pravá vianočná atmosféra nášho krásneho námestia nám bude všetkým veľmi chýbať. Verím, že si ju všetci budeme môcť vychutnať aspoň v teple domova. Želám si, aby sme toto obdobie prežili v zdraví,“ hovorí primátor Ján Nosko.

Atmosféra Vianoc

Hoci sa vianočné trhy neuskutočnia, mesto Banská Bystrica chce aspoň symbolicky navodiť atmosféru Vianoc. „Tohtoročná vianočná výzdoba bude tak, ako minulý rok, na Námestí SNP, na Dolnej ulici a Námestí Š. Moysesa, ktorej súčasťou budú aj svietiace LED zvieratá. Rozsvietená bude spoločne s vianočným stromčekom a verejným osvetlením 6. decembra 2021, a teda na Mikuláša po zotmení,“ dodala Adamovičová.

Výsledky ankety, ktorá prebehla na našom webe, nájdete TU.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Vianočná výzdoba v centre Bystrice 2020
8
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM