Jakub Forgács Kultúra

Vianoce na amfiteátri vo veľkom štýle: Kapustnica, punč a Perinbaba z 35mm filmu

Zdá sa vám, že je už na premietanie vonku príliš zima? Na bystrckom amfiteátri sa predsa dočkáme poriadnej filmovej lahôdky!

Ilustračný obrázok k článku Vianoce na amfiteátri vo veľkom štýle: Kapustnica, punč a Perinbaba z 35mm filmu
3
Galéria
Foto: Martin Dubovský

Ak máte radi premietanie pod holým nebom, zbystrite pozornosť! V sobotu 17. decembra o 16:30 sa oplatí zavítať na banskobystrický amfiteáter Paľa Bielika, kde už po tretíkrát zažijeme Vianoce na amfiteátri. Predvianočná sobota, kapustnica a punč zostávajú istotou, čo sa týka filmu, tento rok sa bude premietať Perinbaba, a to z pôvodného 35mm filmu!

Pred dvomi rokmi to boli Pelíšky, minulý rok S tebou ma baví svet a tentokrát sa môžete tešiť na Jakubiskovu Perinbabu (1985). Tieto filmy, pre mnohých späté práve s Vianocami, už asi všetci niekoľkokrát videli.

„Napriek tomu veríme, že pre mnohých ľudí, rovnako ako aj pre nás, má amfiteáter a spoločné stretnutie na ňom s blízkymi pridanú hodnotu. A že už pomaly tradícia spojenia neobvyklého zimného premietania spolu so zahriatím vianočného trhu určite stojí zato. Koniec koncov, posledné dva ročníky boli toho dôkazom, kedy sme sa tešili z návštevnosti niekoľko sto ľudí. A nie, nikto nepomrzol, s punčom, kapustnicou a dekou pod pazuchou sme to všetci zvládli,“ uviedol Juraj Havík z O.Z. za! amfiteáter.

Vianoce na amfiteátri definitívne uzavrú sezónu 2016 na banskobystrickom amfiteátri. Premietanie Perinbaby bude 15. premietaním v tomto roku, kedy už na samotné premietania zavítalo viac ako 4600 divákov a diváčok. Čo O. Z. za! amfiteáter považuje za veľký úspech v porovnaní s deviatimi premietaniami a filmovou návštevnosťou cca 2000 ľudí v roku 2015.

Vstupné bude 2,3 / 3,5 eur, pričom je pripravené aj špeciálne rodinné vstupné 5 eur. Stačí splniť podmienku: aspoň jedno dieťa a aspoň jeden rodič alebo starý rodič.

V OBRAZOCH: Na bystrickom amfíku zažijeme vianočnú atmosféru
3
Galéria
Foto: Martin Dubovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM