Marcel Mojžiš Rôzne

Veľký úspech bystrickej študentky: Laura Longauerová (18) sa stala novou Miss Slovensko

Veľká radosť z veľkého úspechu. Banskobystrická študentka Laura Longauerová (18) svoj pozoruhodný boj dobojovala až do víťazného konca a stala sa Miss Slovensko 2014.

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech bystrickej študentky: Laura Longauerová (18) sa stala novou Miss Slovensko
Zdroj: Webnoviny.sk

Laura (18), ktorá žije v neďalekej Detve no študuje na Obchodnej akadémii v Banskej Bystrici za prvenstvo v 19. ročníku tejto prestížnej súťaže krásy, získal okrem korunky aj osobný automobil, honorovanú zmluvu od Produkčného domu Forza, mezonet na jeden rok a spolu s ostatnými finalistkami aj dovolenku na Tureckej riviére. Slovensko bude reprezentovať na svetovej súťaži Miss World 2014.

Podľa rozhodnutia poroty sa prvou vicemiss stala 22-ročná Lucia Semanková z Bardejova, druhou vicemiss je 18-ročná Michaela Nguyenová zo Žiaru nad Hronom.

Dvanásť pôvabných finalistiek predviedlo počas večera množstvo stylingov a modelov v šiestich kolekciách. Na viac ako polovici z nich sa podieľali bývalé víťazky a finalistky Miss Slovensko – Vladimíra Hreňovčíková, Lucia Povrazníková, Romana Škamlová, Mária Zelinová či Simona Slobodníková. Ďalšie kolekcie pripravili špeciálne pre finalistky módne návrhárky Laura Theiss a Jana Jurčenko. Víťazka bola dekorovaná úplne novou korunkou, ktorú vytvorila Linda Hudecová.

Zaujímavosťou tohto ročníka bolo, že ani jedna z rovného tucta finalistiek nebola z Bratislavy. „Dievčatá prechádzajú pohovormi cez porotu, prejdú náročným sitom, a až na konci, keď sa vyselektuje finálová pätnástka, tak až vtedy zistíme, odkiaľ reálne dievčatá sú. Myslím, že to odkiaľ pochádzajú, by nemalo byť bodom rozhodovania, či budú vo finálovej zostave,“ uviedla riaditeľka súťaže Magdaléna Šebestová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM