Monika Obrtalová Rôzne

Veľký návrat Šachtičiek!

Lyžiarske stredisko na Šachtičkách pripravilo pre svojich návštevníkov jedinečný štart sezóny. Po mnohých rokoch si budú môcť milovníci lyžovania vychutnať jazdu na všetkých tratiach tohto tradičného areálu, ktorý ponúka viac než 10 kilometrov tratí

Návrat Šachtičiek na mapu obľúbených lyžiarskych stredísk zabezpečila spoločnosť AKCENT NOVA s.r.o., ktorá sa túto jeseň stala generálnym partnerom strediska a prevzala nad ním ochrannú ruku. Premietla tak do reality to, čo všetci lyžovaniachtiví Bystričania už dávno vedia: že Šachtičky sú skutočne jedinečné a zaslúžia si silného partnera, ktorý by sa postaral o ich rozvoj. „Motívom na vstup do strediska bol skrátka kopec. Jeho výnimočnosť a rozmanitosť. Poskytuje totiž až 10 km rôznych zjazdoviek a je hneď po Jasnej a Vysokých Tatrách najlepším strediskom s ohromným potenciálom,“ vysvetľuje Ing. Alexander Vegso zo spoločnosti AKCENT NOVA s.r.o. Tá sa pred štartom sezóny stretla s potrebou nemalých investícií do obnovenia technického zázemia strediska, najmä vlekov. „Technický stav strediska bol veľmi zlý. Mimoriadnym úsilím sme však pripravili 5 vlekov do prevádzky a opravili sme všetko, čo bolo treba pre úspešnú sezónu a ďaľší rozvoj strediska,“ hovorí Vegso a pokračuje: „Obnovili sme aj bufet na vrchole Panského diela a ten výhľad stojí skutočne za to! Je to ale dočasné riešenie, neskôr totiž počítame s výstavbou primeraného zariadenia hodného tohto miesta.“

Napriek krátkosti času sa podarilo novému generálnemu partnerovi vylepšiť hneď niekoľko vecí, ktoré mnohých lyžiarov v minulých rokoch od návštevy Šachtičiek odrádzali. Do nasadenia sú pripravené 2 ratraky, ktoré by sa mali spolu s dostatočným rozpočtom postarať o perfektnú úpravu všetkých tratí. „Máme v prevádzke až 17 snežných diel, aby boli trate čo najlepšie a vydržali čo najdlhšie. Od tejto sezóny bude dokonca zasnežovaná aj celá zjazdovka číslo 2! Na úpravu cesty sme pripravili vlastný pluhovač s posypom, prístupová komunikácia do strediska tak bude udržiavaná v čo najlepšom stave. Po dlhoročnej pauze plánujeme aj obnovenie skibusu, ale až od ďalšej sezóny,“ hovorí zástupca strediska.

Lyžiarskou udalosťou bude otvorenie južnej časti strediska, ktorá bola až 4 roky odstavená. Návštevníci tak budú mať jedinečnú príležitosť kochať sa počas lyžovačiek pohľadom na Banskú Bystricu z výšky takmer 1100 metrov nad morom! Plány spoločnosti AKCENT NOVA však nekončia touto sezónou. Stredisko má odvážne plány, ktoré by ho mohli pozdvihnúť na špičku slovenských skiareálov. „V pláne máme dve etapy modernizácie strediska: Prvou je výmena hlavného vleku za štvorsedačku, rozšírenie parkoviska a úprava technického zázemia v sedle. Druhou je nová zjazdovka do Španej Doliny a štvorsedačka až na Panský diel s medzistanicou v sedle. Do oboch etáp plánujeme investovať okolo 15 miliónov eur,“ vysvetľuje Vegso.

Ak si chcete po mnohých rokoch vychutnať Šachtičky v ich najlepšej forme, navštívte ich už túto nedeľu, kedy stredisko oficiálne štartuje sezónu. 10 kilometrov kvalitne upravených zjazdoviek, ktoré sú len na skok od centra Banskej Bystrice, za to určite stojí. Zažite veľký návrat Šachtičiek na vlastnej koži!

Aktuálne informácie o stredisku: [link=http://www­.skisachticky­.sk/]www.skisachticky.sk[/link].

/PR/

sachticky
26
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM