Michal Majer Rôzne

Veľkonočné trhy sú v plnom prúde

Už tretí deň prebiehajú na hlavnom námestí Veľkonočné trhy, ktoré do mesta pod Urpínom priniesli prvých poslov jari, ale aj širokú škálu ľudovoumeleckých výrobkov a tradičných dobrôt. Obľúbené jarné podujatie dnes navštívili nielen domáci, ale aj poč

Bahniatka, narcisy, kraslice i veľkonočné korbáče dotvárajú v týchto dňoch nezameniteľnú atmosféru námestia počas blížiacich sa veľkonočných sviatkov. K najžiadanejším a najvyhľadávanejším produktom trhov patria veľkonočné vajíčka zdobené rôznymi technikami, ozdoby a dekorácie z prútia, šúpolia, keramiky, kože, skla, korbáče, rapkáče a píšťalky. Nechýbajú ani figúrky z keramiky, textilu, dreva, miniatúrne olejomaľby, vyšívané a tkané obrusy, medovníky, perníky, sviečky z včelieho vosku s motívmi Veľkej noci, darčekové balenia sviečok, medu i medoviny.

Atmosféru tradičného jarného obdobia dnes dotváral aj multiinštrumen­talista, ktorý návštevníkom prechádzajúcim sa pomedzi stánky zahral na píšťalku, harmoniku či fujaru.

Veľkonočné trhy potrvajú až do 20. apríla 2011. Predajná doba je stanovená denne od 9.00 do 18.00 hod., stánky s občerstvením môžu záujemcovia navštíviť do 22.00 hod. Ak ste trhy ešte nenavštívili, ponúkame vám inšpiráciu v podobe videa a fotogalérie z tohto podujatia.

mm, Mesto BB

Veľkonočné trhy sú v plnom prúde
1
Galéria
velkonocne_trhy
15
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM