Jakub Forgács Správy

Veľké zápolenie bystrických seniorov. Sily si zmerajú vo vedomostnom teste aj športoch

Hoci sú už na dôchodku, stále sa vedia hýbať. Skôr narodení Bystričania to dokážu na Športiáde seniorov!

Ilustračný obrázok k článku Veľké zápolenie bystrických seniorov. Sily si zmerajú vo vedomostnom teste aj športoch
8
Galéria
Foto: Erika Karová

Po roku sa opäť stretnú seniori a seniorky z mesta pod Urpínom a okolitých obcí, aby si zmerali sily v rôznych, nielen športových disciplínach na 4. ročníku podujatia Športiáda seniorov 2017. Uskutoční sa v stredu (14.6.) v areáli Centra voľného času (CVČ) Havranské a v Komunitnom centre (KC) Fončorda v Banskej Bystrici.

Aj tento rok jej bude predchádzať stolnotenisový turnaj, ktorý je otvorený i pre neregistrovaných hráčov. Jeho dejiskom bude už v utorok (13.6.) CVČ Havranské a KC Fončorda.

„Na Športiáde budú seniori súťažiť individuálne a v trojčlenných družstvách. Jednotlivci si zmerajú sily vo vedomostnom teste, v hode šípkami na terč, loptou na basketbalový kôš a cornhole. Družstvá čakajú tri disciplíny – streľba na florbalovú bránku, disc golf a hod granátom na cieľ. Víťazi postúpia do celoslovenského kola Športiády seniorov, ktorá sa bude konať v Piešťanoch,“ priblížili organizátori, ktorými sú regionálne centrum AkSen – aktívny senior, Banskobystrický okrášľovací spolok a CVČ Havranské.

Čestným hosťom podujatia bude slovenský rekordér a najrýchlejší senior planéty, atlét Vladimír Výbošťok. Na záver akcie účastníkov roztancuje dámska country skupina Arizona.

V OBRAZOCH: Športiáda seniorov v Bystrici
8
Galéria
Foto: Erika Karová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM