Jakub Forgács Správy

Veľké rekonštrukcie bystrických tepien. Začali na Poľnej, dočká sa aj Zvolenská cesta

Vymenený asfalt, obrubníky, chodníky a v prípade porúch na dažďovej kanalizácii bude opravená aj tá. Pozrite, čo všetko sa má opraviť!

Ilustračný obrázok k článku Veľké rekonštrukcie bystrických tepien. Začali na Poľnej, dočká sa aj Zvolenská cesta
2
Galéria

V týchto dňoch začalo mesto Banská Bystrica s rekonštrukciou frekventovaných mestských tepien, a to Poľnej ulice a na rad príde aj Zvolenská cesta. Umožnilo mu to vlaňajšie efektívne hospodárenie, ktoré skončilo prebytkom v rozpočte. Zároveň tak vyhovie obyvateľom či podnikateľom, sídliacich najmä na Zvolenskej ceste, ktorí sa dlhodobo dožadujú kompletnej opravy a súvislej obnovy týchto ulíc. Desiatky rokov sa do nich neinvestovalo.

Ako v stredu konštatoval primátor Ján Nosko, na tento účel mali pôvodne vyčlenených 2,3 milióna eur, súťažou sa im však podarilo ušetriť 600 000 eur. Počíta, že celková cena stavebných prác na Poľnej ulici a Zvolenskej ceste by sa mala pohybovať okolo 1,6 milióna eur.

„Ide o dva zhruba dĺžkou aj plochou podobné úseky 1,4 kilometra, kde bude vymenený asfalt, obrubníky, chodníky a v prípade porúch na dažďovej kanalizácii bude opravená aj tá. Rátame tiež s rekonštrukciou zastávok MHD betónovými povrchmi,“ vysvetlil Nosko.

Podľa neho sa zhotoviteľ zaviazal dokončiť dielo do konca novembra, všetko však závisí od počasia. Primátor prosí obyvateľov, najmä vodičov o trpezlivosť a sledovanie, rešpektovanie dopravného značenia. Na opravovaných úsekoch je znížená rýchlosť. Na Poľnej ulici to pocítia i cestujúci MHD, keďže tadiaľ vedie trolejové vedenie.

Na otázku, prečo mesto s takou veľkou rekonštrukciou prichádza až na jeseň, Nosko reagoval: „Záverečný účet sme schvaľovali na jar a bolo potrebné zrealizovať proces verejného obstarávania na dodávateľa stavby.“ Skôr sa teda nedalo.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Začína sa s obnovou Poľnej ulice a Zvolenskej cesty
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM