Správy Samospráva

Veľká zbierka v Banskobystrickom kraji pokračuje: Koľko študentov už dostalo počítač?

Neupotrebené počítače alebo finančné prostriedky na ich nákup darovali firmy i jednotlivci. Vyradenými, ale stále funkčnými počítačmi prispel aj Úrad BBSK.

Ilustračný obrázok k článku Veľká zbierka v Banskobystrickom kraji pokračuje: Koľko študentov už dostalo počítač?
Zdroj: BBSK

Zbierka počítačov pre stredoškolákov, ktorú ešte koncom vlaňajšieho roka vyhlásil Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), stále trvá. Do marca sa podarilo počítače odovzdať okolo 150 študentom, ale stále sú v kraji žiaci, ktorí bez dostatočného technického vybavenia a stabilného prístupu k internetu zostali odrezaní od vzdelania, sociálneho poradenstva i kontaktu so spolužiakmi.

„Všetky počítače, ktoré sme mali k dispozícii, sme prerozdelili. Obslúžili sme 16 krajských škôl zo 60 a počítače sa dostali zhruba k 150 deťom. Stále sú však potrebné ďalšie. Prosíme preto všetkých, ktorí vedia s technickým vybavím pre stredoškolákov pomôcť, aby sa nám ozvali,“ vyzval podpredseda BBSK Ondrej Lunter, ktorý prišiel s touto myšlienkou.

Neupotrebené počítače alebo finančné prostriedky na ich nákup darovali firmy i jednotlivci. Vyradenými, ale stále funkčnými počítačmi prispel aj Úrad BBSK.

„Ďakujem všetkým, ktorí už prispeli a ktorí tak plánujú ešte urobiť. Počítače deťom zostanú počas celého ich stredoškolského štúdia, bez ohľadu na to, či budú naďalej študovať dištančne, alebo sa vrátia do školy. Verím, že aj takto sa dokážu lepšie pripraviť na svoje budúce povolanie,“ konštatoval Lunter.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery očkovacieho centra, ktoré otvorili v krajskom meste!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: V Bystrici otvorili veľkokapacitné očkovacie centrum
8
Galéria
Zdroj: BBSK
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM