Jakub Forgács Správy

Veľká PREMENA serpentín na Urpíne: Vyrastá tam ALTÁNOK aj VEŽIČKA s výhľadmi, FOTO

Do konca roka podľa slov primátora Jána Noska plánujú na Urpíne opraviť a natrieť zábradlia, doplniť infotabule, lavičky, cyklostojan a pod.

Ilustračný obrázok k článku Veľká PREMENA serpentín na Urpíne: Vyrastá tam ALTÁNOK aj VEŽIČKA s výhľadmi, FOTO
6
Galéria

Urpínske serpentíny sú len na skok od mesta a výlet po nich obľubujú nielen Bystričania, ale aj návštevníci mesta. ktoré sa nachádzajú len pár krokov od centra mesta. Stredajšie pracovné popoludnie tam strávil aj banskobystrický primátor Ján Nosko. Ako poznamenal na sociálnej sieti, na toto miesto sa vybral „s aktívnym Banskobystričanom Vladom Bállekom, ktorý sa spolu so svojou rodinou, priateľmi a ďalšími členmi z Banskobystrického spolku okrášľovacieho a ochranného (BBSOO) roky stará o to, aby boli Urpínske serpentíny atraktívnejšie a krajšie.“

„Veľmi rád som im minulý rok udelil Cenu mesta za obnovu, zachovanie historických i kultúrnych hodnôt,“ poznamenal Nosko.

Obnova serpentín

„Vďaka financiám z Participatívneho rozpočtu Banskej Bystrici, v ktorom neraz so svojimi projektovými návrhmi uspeli, sa v uplynulom období postarali napríklad o obnovu zábradlí a promenády, opravy chodníkov či výsadbu kvetinového erbu,“ spomenul Nosko, podľa ktorého sa členovia BBSOO pravidelne starajú aj o čistotu chodníkov vedúcich z malej železničnej stanice až na banskobystrickú Kalváriu.

„Aktuálne môžete v tejto lokalite sledovať, ako vzniká oddychový altánok či vežička s výhľadmi na naše mesto,“ uviedol primátor.

„Do konca roka plánujú opraviť a natrieť zábradlia, doplniť infotabule, lavičky, cyklostojan a pod. Rozsah prác je veľký, a hoci často presahuje získanú sumu z participatívneho rozpočtu, vždy sa snažíme hľadať možnosti, ako tieto zmysluplné činnosti dofinancovať,“ dodal Nosko, ktorý sa zároveň poďakoval všetkých ochotným ľuďom, ktorí sa na dobrovoľnej báze starajú o zveľaďovanie verejných priestorov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Veľká premena serpentín na Urpíne
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM