Monika Obrtalová Kultúra

Večer s TRJOF

...teda večer s ojedinelým hudobným telesom, ktoré má nielen záhadný názov, ale aj osobitý charakter. O čo vlastne ide? O úvodný program, ktorý otvára tohtoročnú bohatú nádielku vianočných programov z dielne PKO a Mesta Banská Bystrica.

TRJOF je hudobné zoskupenie troch spevákov – Petra Makra Makranského, Tomáša Tommyho Horvátha a Igora Igi Šimega, ktorí sformovali atraktívne a zriedkavé zloženie pánskej speváckej skupiny s nevšedným repertoárom. Spájajú pop muzikál a pop operu so špecifickou interpretáciou aranžmánov dirigenta a hudobného skladateľa Ľubomíra Dolného. Profesionálni herci, Peter Makranský, Tomáš Horváth a Igor Šimeg účinkovali v tomto zoskupení na mnohých významných podujatiach, na konte majú aj televízne programy.

V banskobystrickom Barbakane odštartujú program tohtoročných Vianoc, a to v programe Mikulášsky večer s TRJOF, v piatok 2. decembra o 20.00 hodine v priestoroch historického hradného prednádvoria – Barbakanu. Muzikálové hity spestrí tombola a symbolický sladký darček, ktorý dostane každý návštevník. Práve počas tohto podujatia zapália aj prvý stromček týchto Vianoc – bude to priamo v Barbakane.

Organizátori pripravili aj súťaž, v ktorej pôjde o svetlo – ako symbol Banskobystrických Vianoc. Otázka znie: tipnite si, z ktorého roku alebo storočia pochádza prvý záznam o mestskom osvetlení v Banskej Bystrici? Na víťaza čaká vstupenka na obľúbený koncert Hrajteže mi, hrajte, ktorý sa uskutoční v rámci vianočných programov 9. decembra o 19.00 hodine v Evanjelickom kostole v Banskej Bystrici. V cene vstupenky na Mikulášsky večer s TRJOF je zahrnutý aj zázvorový čaj a medovníkové CD.

Zdroj: PKO Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM