Aktualizované Barbara Dallosová Správy

Vážny úraz na ferrate na Skalke: Turista liezol bez setu, padal 15 metrov

Slovák si privodil poranenie chrbtice a pravdepodobne aj iné vnútorné poranenia. Mal síce ferratový set, no nepoužil ho.

Ilustračný obrázok k článku Vážny úraz na ferrate na Skalke: Turista liezol bez setu, padal 15 metrov
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Horskí záchranári slúžiaci na Skalke v Kremnických vrchoch boli v pondelok (14.9.) požiadaní o pomoc pre 45-ročného Slováka, ktorý spadol z ferráty „Fúha“. Informuje o tom Horská záchranná služba.

Podľa horskej služby turista síce mal vybavenie na zaistenie pádu, teda ferratový set, ale liezol bez jeho použitia. „Pádom z výšky cca 15 metrov si privodil poranenie chrbtice a pravdepodobne aj iné vnútorné poranenia. O súčinnosť bola požiadaná posádka VZZS, ktorých leteckí záchranári pristáli na heliporte na Skalke,“ opisuje záchranná služba.

Horskí záchranári po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti transportovali na nosidlách KONG a služobným vozidlom zraneného na heliport, kde ho odovzdali leteckým záchranárom na prevoz do nemocnice.

AKTUALIZOVANÉ: Ako podvečer informovala záchranná služba, na ferrate Fúha absolvovali v ten istý deň záchranári ešte dva zásahy. Pomáhali 50-ročnému Slovákovi, ktorý ferratu nezvládol a zostal na nej zavesený. Muž bol bez zranení. Druhý zásah bol ďalší 50-ročný muž s tým istým scenárom. Rovnako ho pomocou lanovej techniky dostali na zem.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM