Slávka Kellová Kultúra

„Väzby s krajinou“

Po niekoľkých kolektívnych výstavách sa po prvýkrát odprezentuje mladá umelkyňa Lenka Janoušková na vlastnej autorskej výstave pod názvom Väzby s krajinou. Do svojich výtvarných prác maliarka vnáša živú bezprostrednosť a radosť, čím nenásilne pootvár

Lenka Janoušková je nadaná umelkyňa, ktorá sa popri maľbe venuje aj knižnej ilustrácii, pričom svoje vnímanie okolitého sveta vyjadruje aj prostredníctvom hudby. Jej štýl je nezameniteľný, plný živej bezprostrednosti a radosti. Výtvarníčka rada objavuje nové výtvarné techniky, čo sa odzrkadľuje aj na jej práci.

„Pre Stredoslovenské múzeum je preto veľkým potešením, že aj touto cestou môže podporiť mladých nadaných umelcov a podať im pomocnú ruku pri prezentácii ich tvorby“, konštatuje vedúca výstavného oddelenia Stredoslovenského múzea Anna Nociarová. Práce Lenky Janouškovej sú do 25. októbra 2011 prístupné každý pracovný deň od 8:00 – 16:00 a v nedeľu od 10:00 – 12:00 a od 13:00 – 17:00 v historických priestoroch Thurzovho domu (Námestie SNP) v Banskej Bystrici.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM