Michal Majer Hokej

V zápase kola úspešnejšie Košice

V dohrávke 27. kola hokejovej extraligy nastúpili hráči HC´05 Banská Bystrica proti lídrovi tabuľky z Košíc. Zo Steel arény si však body nakoniec nepriniesli.

HC Košice – HC'05 Banská Bystrica 5:2 (3:0, 1:2, 1:0)

Góly: 4., 12., 38. Pašek, 18. Miklík, 42. Šterbák – 22. Kútny, 33. Šechný

Rozhodovali: D. Konc – Rovenský, Smrek, vylúčení: 5:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, striedania: 42. Fedor namiesto Šimonoviča, 6468 divákov

Začiatok zápasu vyšiel lepšie domácim, ktorí už po pár sekundách pohrozili strelou Jenčíka a následnou dorážkou Bartoša. V 3. minúte pri vylúčení Bira sa do dobrých príležitostí dostali Tomík a po ňom Vorel. Úvodný gól stretnutia vsietil až Pašek, ktorý dve sekundy po skončení trestu hostí prekonal Šimonoviča po prihrávke Haščáka. Spolupráca týchto hráčov zo štvrtého košického útoku priniesla v 9. minúte obrovskú príležitosť, no gólman hostí sa nenechal zaskočiť. O minútu už mohlo byť vyrovnané, ale Kútny v samostatnom úniku neprekonal Hudáčka. To, čo nevyšlo hosťom, pretavila v druhý gól opäť aktívna dvojica Haščák Pašek, keď druhý menovaný prekonal bekhendom Šimonoviča. „Oceliari“ pokračovali v tlaku, no skóre duelu sa zmenilo až po strele a následnom doklepnutí Miklíka v 18. minúte. Hlavný arbiter situáciu ešte odkonzultoval s videorozhodcom, ale po pár sekundách gól uznal – 3:0. V záverečných sekundách prvej tretiny sa do dobrej príležitosti dostal Hudec, ale Hudáček pekne zasiahol.

Prostrednú časť odštartovali lepšie „barani“, ktorí znížili na rozdiel dvoch gólov. Hlinka sa pekne natlačil pred Hudáčka, ktorý si s jeho zakončením ešte poradil, no proti následnej dorážke Kútneho bol bezmocný – 1:3. Domáci naštartovali ofenzívny tlak, avšak ani ich najväčšia šanca z 28. minúty neskončila v sieti. Frolík pekne našiel Draveckého a ten opečiatkoval ľavú žŕdku Šimonovičovej bránky. Banskobystričania čakali na svoju príležitosť a tá prišla o tri minúty neskôr. Vartovník po peknej krížnej prihrávke pohoto zakončil, ale Hudáček čaroval. Takýto zákrok už nezopakoval v 33. minúte a Šechný po prejdení útočnej modrej vypálil a znížil na 2:3. Košičania sa trápili a na 3:3 mohol tri minúty pred koncom druhej časti vyrovnať Rumpel, domáci brankár opäť vybral jeden z pekných zákrokov. Paradoxne zapršalo v 38. minúte na druhej strane, k puku sa dostal Pašek a nekompromisne vymietol ľavý horný roh hosťujúcej bránky.

Úvod záverečného dejstva vyšiel Košičanom, ktorí ubránili oslabenie o jedného hráča a vzápätí Bartoš vysunul vracajúceho sa Šterbáka z trestnej lavice, ktorý v úniku prekonal na dvakrát Šimonoviča – 5:2. Domáci pokračovali v ofenzíve, no nový muž v bránke hostí Fedor kryl pribúdajúce strely súpera a keď už bol prekonaný, tak mu pomohla žŕdka, ktorú od modrej čiary napálil obranca Homer. Hostia nevyužili v posledných minútach ani presilovú hru piatich proti trom, naopak štyri minúty pred koncom duelu mohli ešte inkasovať po úniku Bartoša. Košickí hráči kontrolovali priebeh hry a zaslúžene sa tešili zo zisku troch bodov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM