Michal Majer Hokej

V zápase chudobnom na góly úspešnejší Poprad

25. kolo hokejovej extraligy dalo dohromady dva kvalitné tímy. Pod Urpín zavítal Poprad a postavenie oboch mužstiev v tabuľke dávalo tušiť veľmi dobrý zápas. Hoci sa bojovalo o každý centimeter ľadu od prvej minúty, na skóre sa to veľmi neodrazilo. K

HC'05 B. Bystrica – HK Poprad 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Góly: 20. Kmiť, 58. Kopecký. Rozhodcovia Ország – Korba, Kalina, vylúčení 4:3, navyše Hamrák (Bystrica) 10 min za filmovanie, presilovky 0:1, v oslabení 0:0, 2400 divákov.

Jediný gól z hokejky Popradčanov počas dvoch tretín a žiaden na strane domácich napovedal, že šláger kola utrpí na suchotách. Aj keď sa dosť na oboch stranách strieľalo, aj šancí pribúdalo, brankári vďaka impotencii hráčov žiarili. Do konca prvej tretiny chýbalo 58 sekúnd, keď sa zrodil závažný moment. Po hrúbke obrancu Kolbu zakončil spoluprácu s Kopeckým presnou trefou pod hornú žŕdku Kmiť a vyprevadil ‚baranov‘ do šatne s výčitkami svedomia.

Prehrávať na domácom ľade po dvoch tretinách bolo vždy pod Urpínom zriedkavé a všeličo napovedalo. A pritom ‚barani‘ nezačali zle, už v 50. sekunde Kútny spálil šancu a zákrok brankára Melicherčíka tak povzbudil, že hermeticky zatiahol ‚roletu‘. Obe mužstvá zaujali dôrazom a rýchlosťou, tak ako sa na druhé a tretie mužstvo tabuľky patrí. Kamzíci z Popradu podchvíľou podkurovali pred bránkou Šimonoviča, v 7. min vychytal Kloudu, v 16-tej zažiaril pri bekhende Lundberga, v druhej tretine dokonca v oslabení si poradil so šancou Krotáka i Kmiťa a v 31. min vytiahol zázračný zákrok pri tutovke Bartečka v oslabení. Domáci si veľa čistých šancí na skórovanie nevypracovali, snahu im však nebolo možné uprieť a najmä medzi 32. a 33. min s pokusmi Kútneho a Paľova mohli vyrovnať.

V záverečnej tretine strelecké trápenie pokračovalo, hostia presne vedeli, čo majú hrať a domácim sa čoraz viac ťažšie tvorilo. Uľahčiť život na ľade im malo vylúčenie Bartečka desať minút pred koncom, presilovku s jednou príležitosťou Rumpela však premárnili a prvýkrát v sezóne nestrelili ani gól. Tri minúty pred koncom vypili kalich horkosti až do dna, po nahrávke od Kloudu sa nemýlil Kopecký a pripravil domácich tretíkrát v sezóne na ich ľade o tri body.

Zdroj: TASR

V zápase chudobnom na góly úspešnejší Poprad
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM