Marek Šebeňa Futbal

V utorok pôjdeme pod Urpín bez regionálnych emócií, povedal Galád

Futbalisti FC Nitra sa v utorok 20. októbra predstavia v 3. kole Slovenského pohára (SP) pod Urpínom, kde v 9. kole Corgoň ligy 2009/2010 nad FK Dukla Banská Bystrica vyhrala 3:0.

Pri spomienke na tento zápas zarezonuje predovšetkým maximálna efektivita Nitranov a ich pekná kombinačná hra, niektorí si však vybavia aj nepríjemnú situáciu z polovice 1. polčasu, kedy bol po slovnom konflikte s domácim kapitánom Martinom Poljovkom vykázaný z lavičky tréner Nitry Ivan Galád. K tomu, prečo sa tak stalo, sa obe strany už vyjadrili, situácia bola predmetom disciplinárneho zasadnutia, na ktorom sa nitriansky tréner osobne zúčastnil, za tento konflikt dostal okrem peňažnej pokuty 2000 eur aj štvormesačný podmienečný trest (od 18. septembra do 17. januára 2010, pozn. SITA). Členovia DK SFZ pri svojom verdikte brali do úvahy aj to, že Ivan Galád osobne prišiel vysvetliť svoje nešportové správanie voči menovanému hráčovi, čím prispel k objasneniu celej konfliktnej situácie

„Po posledných skúsenostiach a najmä po tom, že ma po zápase nenechali tešiť sa s mužstvom z víťazstva, vstupujem do zápasu v Banskej Bystrici bez regionálnych emócií,“ citovala v pondelok internetová stránka tímu spod Zobora www.fcnitra.sk slová trénera Ivana Galáda, 46-ročného rodáka z Krupiny. Nech sa už na banskobystrických Štiavničkách stalo čokoľvek, Nitrania pod Urpínom vyhrali 3:0. Na tento výsledok treba podľa Ivana Galáda čo najrýchlejšie zabudnúť. „Slovenský pohár a ligová súťaž, to sú dve veľmi rozdielne veci. Taký zápas, aký sme v Banskej Bystrici odohrali, sa už nezopakuje. Spôsob hry, ktorý tam budeme hrať teraz, bude úplne iný,“ avizuje nitriansky tréner taktické a možno aj personálne zmeny vo svojom tíme.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM