Monika Obrtalová Rôzne

V uliciach budú dnes stovky policajtov

Polícia bude dnes počas protestu vo Zvolene chrániť ústavné práva na pokojné zhromažďovanie sa a slobodu prejavu. Na bezpečný a pokojný priebeh ohláseného protestu polícia pomôže dohliadnuť v spolupráci s organizátormi podujatia a mestom. K pokojnému

Najmä tým, že budú svoje právo, vyjadriť vlastný názor na zhromaždení prejavovať pokojne. Polícia stojí na strane slušných občanov, ktorých bude pred prípadnými provokatérmi chrániť. Bezpečný a pokojný priebeh akcie zaručí najmä vzájomná spolupráca a komunikácia organizátorov, mesta a polície. Cieľom je, aby bol demokratický prejav protestu všetkých zúčastnených pokojný. Primeraný počet označených usporiadateľov, ktorých zabezpečujú organizátori, môže pomôcť v usmerňovaní účastníkov zhromaždenia. Úlohou označených usporiadateľov bude aj upozorňovať účastníkov protestu na akýkoľvek prejav vedúci k ohrozovaniu života, zdravia a majetku iných občanov.

Aby nedošlo počas akcie k zraneniam, žiadame zúčastnené osoby o ohľaduplnosť k ostatným. Policajti budú na podujatí preto, aby chránili slušných občanov, životy, zdravie a majetok iných, nie preto, aby bránili v práve na zhromažďovanie sa a slobodu prejavu. V mieste konania zhromaždenia a v širšom okolí bude polícia dohliadať aj na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Vodičov upozorňujeme na zvýšenú opatrnosť pri prejazde miestami, kde sa bude konať protestné zhromaždenie.

Polícia bude dopravnú situáciu monitorovať a operatívne prijímať opatrenia. K bezpečnosti v cestnej premávke môžu prispieť aj účastníci podujatia tým, že budú rešpektovať pokyny organizátorov, usporiadateľov, prípadne mestskej polície a príslušníkov Policajného zboru. Každý účastník zhromaždenia môže prispieť k tomu, že uplatnenie práv na pokojné zhromažďovania a slobodu prejavu nebude znevážené.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM