Monika Obrtalová Kultúra

V Thurzovom dome odštartuje Hudobné leto

Stredoslovenské múzeum aj tento rok počas letných mesiacov pripravilo pre všetkých milovníkov klasickej hudby lahôdku v podobe koncertov z cyklu Hudobné leto v Stredoslovenskom múzeu. Po úspešnom prvom ročníku sa Hudobné leto v Stredoslovenskom múze

Brány Stredoslovenského múzea sa tak po prvýkrát v letnej sezóne 2011 otvoria pre priaznivcov vážnej hudby v nedeľu 17. júla. Podujatie otvorí hudobné zoskupenie Soprano Arias, ktoré tvoria sopranistky Lee Young Suk a Kim Seon Hee. Na klavíri ich budú sprevádzať – Adam Stráňavský a Stefan Doniga. Návštevníci koncertu sa tak už teraz môžu tešiť nielen na pozvaných umelcov, ale i na tvorbu z pera velikánov klasickej hudby Brahmsa, Schuberta, Schumann, Bizeta a Mozarta.

Hudobné leto v Stredoslovenskom múzeu je divácky úspešný cyklus koncertov klasickej hudby organizovaných Stredoslovenským múzeom. Ku každému druhému nedeľnému popoludniu v letnej turistickej sezóne už druhý rok neodmysliteľne patria koncerty vážnej hudby v historických priestoroch Thurzovho domu. Aj tento rok počas letných mesiacoch návštevníkom Stredoslovenského múzea svoje hudobné umenie predstavia mladí talentovaní banskobystrickí poslucháči rôznych hudobných odborov so svojimi hudobnými hosťami. Koncerty klasickej hudby sa uskutočnia v sakrálnej sieni Thurzovho domu na Námestí SNP vždy o 16.00 hodine Vstupné na koncerty je 1 euro.

Zdroj: Stredoslovenské múzeum

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM