Marcel Páleš Krimi

Dych vyrážajúci prípad z Bystrice: Takto dôchodkyňu obral o peniaze falošný vnuk!

Zavolal starej žene a predstavil sa ako jej vnuk. Po premyslenom konaní ju okradol o pár stovák eur. Polícia po falošnom vnukovi pátra!

Ilustračný obrázok k článku Dych vyrážajúci prípad z Bystrice: Takto dôchodkyňu obral o peniaze falošný vnuk!
Zdroj: TASR

Podľa polície mal neznámy páchateľ v stredu o 11-tej hodine 82-ročnej žene z Banskej Bystrice zavolať a predstaviť sa ako jej vnuk Michal. Počas telefonického rozhovoru povedal, že súrne potrebuje peniaze, že jej zavolá taxík a ona za ním príde do Kremničky.

"Okolo 11.30 hodine na Internátnej ulici nastúpila do taxíka, išla na dohodnuté miesto v Kremničke v Banskej Bystrici, kde sa však nik nenachádzal. Žene vzápätí volal ten istý neznámy páchateľ a povedal jej, aby išla sama do banky a vybrala mu peniaze, čo aj urobila.Taxíkom sa odviezla do Banskej Bystrice, kde z bankomatu vybrala finančnú hotovosť vo výške 600 eur a následne podľa pokynu neznámeho páchateľa išla do svojej izby v domove dôchodcov, uviedla Jana Vrbická z Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Krátko na to je opäť volal ten istý neznámy páchateľ, ktorý jej mal podľa polície povedať, aby peniaze zabalila do igelitovej tašky. Následne ich mala vyhodiť von oknom. „Nakoľko bola unavená, poprosila o to opatrovateľku, ktorá zabalené peniaze vyhodila von z okna, kde ich zobrala neznáma žena, ktorá mala byť sekretárkou jej vnuka,“ informovala Vrbická.

Poverený príslušník v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu. Prípad je v štádiu vyšetrovania. Po páchateľovi polícia pátra a za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM